03 februari 2018

Kipreepjes sumak - uit de airfryer

Eind vorig jaar deelde ik de kookterm 'sumak'. Leuk om te ontdekken dat inderdaad veel mensen deze specerij niet kenden.
Heb je het inmiddels aangeschaft? Dan kun je onderstaand recept maken. Deze kipreepjes zijn zowel koud als warm lekker.

Ingrediënten:

300 gram kipdijfilet
2 tl sojasaus
1 el olijfolie
1 el sumak
10-15 gram Steviala bronze
1 tl gerookte sesamzaadjes
peper en zout


Bereiding:

Snijd de kipfilet in reepjes (vergelijkbaar met de grootte van shoarma). Maak een marinade van de overige ingrediënten en schep de reepjes hierdoor. Laat minimaal 2 uur intrekken.
Bak de reepjes ongeveer 6-8 minuten in de airfryer op 200°C.
De kip is zowel koud als warm lekker... Smullen maar!

Heb je geen airfryer? Dan kun je de kipreepjes natuurlijk ook roerbakken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten