28 maart 2018

Eiwrap met zalm en rucola


Deze eiwraps zijn heerlijk als lunch thuis, maar ook prima om mee te nemen en koud te eten. Bewaar de salade en de dressing dan apart, zodat de salade niet te slap wordt.
Ben je geen visliefhebber? Vervang de gerookte zalm dan door gerookte kipfilet of ham.

Eiwrap met gerookte zalm en rucola

Ingrediënten voor 2 wraps:


4 eieren
1 el olijfolie
2 el water
100 gram gerookte zalm
100 gram rucola(melange)
2 el olijfolie extra vierge
2 tl milde mosterd
2 tl witte wijnazijn
1 tl dille
peper en zout

Eiwrap met gerookte zalm en rucola

Bereiding:


Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, dille en wijnazijn. Maak de dressing op smaak met zout en peper.
Klop twee eieren los met één eetlepel water en doe er wat peper en zout door. Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie en bak hierin in ongeveer 5 minuten de eerste eiwrap.
Herhaal dit voor de tweede wrap.
Laat de wraps een beetje afkoelen en verdeel de zalm erover. Bestrijk de wraps nu royaal met de dressing. Doe een handje rucola op de wraps en rol ze voorzichtig op.
Meng de overige rucola door de overgebleven dressing en serveer deze bij de wraps!
De wraps kunnen zowel lauw als koud worden gegeten.

Ik wens iedereen fijne en zonnige paasdagen!



Cadeauwinkel

4 opmerkingen:

  1. Hallo Martine, ik zocht een makkelijk lunchgerecht dat ik makkelijk mee naar mijn werk kan nemen. Dus deze ga ik zeker maken! Is het recept voor 1 of 2 personen?
    Groetjes Annelies

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor 2 personen Annelies! Anders wordt het wel erg veel denk ik... Eet smakelijk alvast.

      Verwijderen
  2. heb deze geprobeerd echt erg lekker. Ik had hem met babyspinazie gemaakt in plaats van met rucola.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lijkt me inderdaad ook erg lekker! Leuk om te lezen dat je het lekker vond.

      Verwijderen