28 juni 2018

Goud van oud: Sappige champignons


Sappige champignons met knoflook en peterselie

Het blijft voor sommige mensen lastig om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten te halen. Niet eens omdat ze niet van groenten houden, maar vaak omdat er niet genoeg leuke ideeën zijn wat ze met de groenten kunnen doen.
Daarom heb ik een leuk idee voor jullie, namelijk deze heerlijke sappige champignons. Lekker om warm te eten bij een biefstuk, maar koud ook lekker als tapashapje.



Ingrediënten:


250 gram champignons
4 tenen knoflook
2 el olijfolie
3 el witte wijn
1 el gehakte verse peterselie
peper
zout


Bereiding:

Snijd de champignons in dikke plakken. Wanneer het grote champignons zijn, kun je ze ook nog halveren. Probeer de knoflook in zo dun mogelijke plakjes te snijden.

Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de champignons en knoflook  ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Blijf de champignons omscheppen, zodat de knoflook niet aan kan branden.
Maal er wat verse peper over en blus af met de wijn. Laat doorbakken tot de wijn vrijwel verdampt is. Breng het op smaak met zout en strooi als laatste de peterselie erover, roer door en serveer direct.




Kortingscode elektronica

2 opmerkingen: