08 juni 2018

Weekmenu Grip op Koolhydraten 1

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen of ik misschien ook kant-en-klare weekmenu's heb. En die had ik dan niet. Op mijn blog staat maar één weekmenu van toen ik net met Grip op Koolhydraten was gestart. Inmiddels volg ik dit voedingsprogramma bijna vijf jaar, en heb ik natuurlijk heel wat weekmenu's gemaakt. Ik houd van lijstjes en planningen, dus ik maak altijd een menu voor een hele week. Zo weet ik welke boodschappen ik moet laten bezorgen, welke dag ik buiten de deur eet en misschien een beetje smokkel en welke dag ik dan 'een balansdagje' doe.

Omdat ik merk dat het voor veel mensen die 'GOKken' toch lastig is om zo'n weekmenu samen te stellen, heb ik besloten een aantal weekmenu's te gaan bedenken. Het zijn dus géén officiële
weekmenu's die Yvonne Lemmers heeft gemaakt, maar menu's van De keuken van Martine!

Ik ga hierin de meeste dagen uit van drie maaltijden per dag, maar je kunt dit natuurlijk zelf aanpassen als je met minder toe kunt, een dag wilt vasten of een tussendoortje nodig hebt.

Heb je vragen over dit menu? Stel ze onder dit blogbericht door je vraag daar te typen en op 'publiceren' te klikken. Dit kan ook anoniem!





MAANDAG:

Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepen
Lunch: Hamrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner = koolhydratenuur: Pilaf met bloemkoolrijst

¼ vet/eiwit: boter om vlees in te bakken, hamlap
¼ groene-lijst groenten: bloemkool, tomatenpuree, ui
¼ overige koolhydraten: restant tomatenpuree, ketjap
¼ fruit: perzik (vers of op eigen sap)

DINSDAG:

Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswaren
Lunch: Salade van ijsbergsla, halve avocado en 100 gram gerookte kipfilet
Diner: Wokgerecht van rundvlees en groenten met rijst (naar wens bloemkoolrijst). Peer

¼ vet/eiwit: rundvlees, olie
¼ groene-lijst groenten: taugé, champignons, komkommer, knoflook
¼ overige koolhydraten: ketjap, gembersiroop, rijst
¼ fruit: peer

WOENSDAG:

Ontbijt: Omelet van 2 eieren, 125 gram champignons en 25 gram geraspte kaas
Lunch = koolhydratenuur: 2 boterhammen met roomboter, komkommer en filet Americain. Groene smoothie
Diner: Köftes met gegrilde aubergine

¼ vet/eiwit: roomboter, filet Americain
¼ groene-lijst groenten: ijsbergsla, komkommer
¼ overige koolhydraten: 2 boterhammen
¼ fruit: sinaasappel en kiwi

Tip: Nog een halve avocado van gisteren over? Doe die bij de smoothie!
Zo ziet een koolhydratenuur in balans er uit.

DONDERDAG:

Ontbijt: 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesli 
Lunch: 2 plakken bloemkoolbrood met kruidenboter
Diner = koolhydratenuur: 'Duiveltjeskip' met sperziebonen en schep zilvervliesrijst (recept uit 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers). Aardbeien met (met stevia gezoete) slagroom toe.

¼ vet/eiwit: kipfilet, olie om te bakken, crème fraîche, slagroom
¼ groene-lijst groenten: champignons, sperziebonen
¼ overige koolhydraten: zilvervliesrijst
¼ fruit: aardbeien

VRIJDAG:

Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepen
Lunch: Rosbiefrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner: Koolhydraatarme huzarensalade met aifryerfriet en een appel

¼ vet/eiwit: cornedbeef, mayonaise
¼ groene-lijst groenten: bloemkool, zilveruien, kappertjes, augurk
¼ overige koolhydraten: airfryerfriet
¼ fruit: appel

ZATERDAG:

Ontbijt: 60 gram geroosterde noten
Lunch: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met makreelsalade
Diner: Asperges klassiek met gekookte krieltjes. Kiwi

¼ vet/eiwit: ei, ham, roomboter
¼ groene-lijst groenten: asperges
¼ overige koolhydraten: krieltjes
¼ fruit: kiwi

ZONDAG - 'groene balansdag':

Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepen
Lunch: Koolhydraatarme huzarensalade (restant)
Diner:  1 kop Courgette-preisoep met spekjes. 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesli toe.

Houd regelmatig zo'n balansdag. Soms eet je toch iets meer koolhydraten dan verwacht of gepland, en zo'n balansdag helpt dan om beter in de vetverbranding te komen/blijven!

Alle weekmenu's op een rij vind je HIER




12 opmerkingen:

  1. Dank je wel lieve Martine voor deze weekmenuutjes, ik ga er mee aan de slag
    en ben er heel blij mee.alle recepten zo goed te volgen. je bent een kanjer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele mooie week menu...je maakt het voor vele mensen makkelijker. Goed bezig en thx ik kan hier zeker wat mee

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je ermee aan de slag kunt Francis. Eet smakelijk alvast!

      Verwijderen
  3. Ontzettend bedankt voor de weekmenu's en de menu's die gaan komen. Ik heb het boek,maar breek mijn hoofd om er iets v te maken. Ik ben er gewoon niet goed in. Ik ga scrollen op zoek naar snacks én de printer al aangezet. Bedankt. Groetjes Didi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan hoor Didi... Binnenkort volgen er meer. Ik vind het ook leuk om ze te maken, dus winst voor iedereen :D

      Verwijderen
  4. dank je wel Martine! dit is wel heel handig !
    Wat lief dat je dit allemaal doet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ontzettend fijn ;O)
    Ik ga aan de bak deze week ... dank je wel ..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank je wel Martine! Heel handig en overzichtelijk met de links naar je recepten .
    zijn je diners voor 1 of 2 personen ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij de menu's staan linken naar het bewuste recept. Als het goed is staat bij ieder recept voor hoeveel personen het (ongeveer) is.

      Verwijderen