Nu een aantal recepten van mijn blog is verdwenen omdat ze in het boek zullen staan, werd het ook tijd om de weekmenu's aan te gaan passen. Niet alle links naar gerechten werkten meer, en dat hoort natuurlijk niet. Waar nodig zal ik de menu's nu aanpassen en na verloop van tijd zullen ze allemaal weer online staan.
We beginnen weer met weekmenu 1!
Lunch: Hamrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner = koolhydratenuur: Courgetti met pastasaus. Fruit naar keuze
¼ vet/eiwit: gehakt
¼ groene-lijst groenten: groenten en passata in pastasaus
¼ overige koolhydraten: deel courgette, deel tomaat
¼ fruit: naar keuze
Lunch: Salade van ijsbergsla, halve avocado en 100 gram gerookte kipfilet
Diner: Wokgerecht van rundvlees en groenten met rijst (naar wens bloemkoolrijst). Peer
Lunch = koolhydratenuur: 2 boterhammen met roomboter, komkommer en filet Americain. Groene smoothie
Diner: Köftes met gegrilde aubergine
¼ vet/eiwit: roomboter, filet Americain
¼ groene-lijst groenten: ijsbergsla, komkommer
¼ overige koolhydraten: 2 boterhammen
¼ fruit: sinaasappel en kiwi
Tip: Nog een halve avocado van gisteren over? Doe die bij de smoothie!
Lunch: 2 plakken `goed gevuld brood' van Yvonne Lemmers (Kookboek 2) met kruidenboter en een gekookt ei.
Diner = koolhydratenuur: 'Duiveltjeskip' met sperziebonen en schep zilvervliesrijst (recept uit 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers). Aardbeien met (met stevia gezoete) slagroom toe.
¼ vet/eiwit: kipfilet, olie om te bakken, crème fraîche, slagroom
Lunch: Rosbiefrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner: Hollandse salade met pekelvlees, airfryerfriet en een appel
¼ vet/eiwit: pekelvlees, ei, olie
¼ groene-lijst groenten: sla
¼ overige koolhydraten: airfryerfriet
¼ fruit: appel
Lunch: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met makreelsalade
Diner: Asperges klassiek met gekookte krieltjes. Kiwi
¼ vet/eiwit: ei, ham, roomboter
¼ groene-lijst groenten: asperges
¼ overige koolhydraten: krieltjes
¼ fruit: kiwi
Lunch: Salade met biefstukpuntjes
Diner: 1 kop Courgette-preisoep met spekjes. 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesli toe.
Houd regelmatig zo'n balansdag. Soms eet je toch iets meer koolhydraten dan verwacht of gepland, en zo'n balansdag helpt dan om beter in de vetverbranding te komen/blijven!
MAANDAG:
Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepenLunch: Hamrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner = koolhydratenuur: Courgetti met pastasaus. Fruit naar keuze
¼ vet/eiwit: gehakt
¼ groene-lijst groenten: groenten en passata in pastasaus
¼ overige koolhydraten: deel courgette, deel tomaat
¼ fruit: naar keuze
DINSDAG:
Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswarenLunch: Salade van ijsbergsla, halve avocado en 100 gram gerookte kipfilet
Diner: Wokgerecht van rundvlees en groenten met rijst (naar wens bloemkoolrijst). Peer
¼ vet/eiwit: rundvlees, olie
¼ groene-lijst groenten: taugé, champignons, komkommer, knoflook
¼ overige koolhydraten: ketjap, gembersiroop, rijst
¼ fruit: peer
¼ groene-lijst groenten: taugé, champignons, komkommer, knoflook
¼ overige koolhydraten: ketjap, gembersiroop, rijst
¼ fruit: peer
WOENSDAG:
Ontbijt: Omelet van 2 eieren, 125 gram champignons en 50 gram geraspte kaasLunch = koolhydratenuur: 2 boterhammen met roomboter, komkommer en filet Americain. Groene smoothie
Diner: Köftes met gegrilde aubergine
¼ vet/eiwit: roomboter, filet Americain
¼ groene-lijst groenten: ijsbergsla, komkommer
¼ overige koolhydraten: 2 boterhammen
¼ fruit: sinaasappel en kiwi
Tip: Nog een halve avocado van gisteren over? Doe die bij de smoothie!
DONDERDAG:
Ontbijt: 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesliLunch: 2 plakken `goed gevuld brood' van Yvonne Lemmers (Kookboek 2) met kruidenboter en een gekookt ei.
Diner = koolhydratenuur: 'Duiveltjeskip' met sperziebonen en schep zilvervliesrijst (recept uit 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers). Aardbeien met (met stevia gezoete) slagroom toe.
¼ vet/eiwit: kipfilet, olie om te bakken, crème fraîche, slagroom
¼ groene-lijst groenten: champignons, sperziebonen
¼ overige koolhydraten: zilvervliesrijst
¼ fruit: aardbeien
VRIJDAG:
Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepenLunch: Rosbiefrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner: Hollandse salade met pekelvlees, airfryerfriet en een appel
¼ vet/eiwit: pekelvlees, ei, olie
¼ groene-lijst groenten: sla
¼ overige koolhydraten: airfryerfriet
¼ fruit: appel
ZATERDAG:
Ontbijt: 60 gram geroosterde notenLunch: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met makreelsalade
Diner: Asperges klassiek met gekookte krieltjes. Kiwi
¼ vet/eiwit: ei, ham, roomboter
¼ groene-lijst groenten: asperges
¼ overige koolhydraten: krieltjes
¼ fruit: kiwi
ZONDAG - 'groene balansdag':
Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepenLunch: Salade met biefstukpuntjes
Diner: 1 kop Courgette-preisoep met spekjes. 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesli toe.
Houd regelmatig zo'n balansdag. Soms eet je toch iets meer koolhydraten dan verwacht of gepland, en zo'n balansdag helpt dan om beter in de vetverbranding te komen/blijven!
Dank je wel lieve Martine voor deze weekmenuutjes, ik ga er mee aan de slag
BeantwoordenVerwijderenen ben er heel blij mee.alle recepten zo goed te volgen. je bent een kanjer
Dank je wel lieve Coby!
VerwijderenHele mooie week menu...je maakt het voor vele mensen makkelijker. Goed bezig en thx ik kan hier zeker wat mee
BeantwoordenVerwijderenFijn dat je ermee aan de slag kunt Francis. Eet smakelijk alvast!
VerwijderenOntzettend bedankt voor de weekmenu's en de menu's die gaan komen. Ik heb het boek,maar breek mijn hoofd om er iets v te maken. Ik ben er gewoon niet goed in. Ik ga scrollen op zoek naar snacks én de printer al aangezet. Bedankt. Groetjes Didi
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan hoor Didi... Binnenkort volgen er meer. Ik vind het ook leuk om ze te maken, dus winst voor iedereen :D
Verwijderendank je wel Martine! dit is wel heel handig !
BeantwoordenVerwijderenWat lief dat je dit allemaal doet
Graag gedaan Gaby, ik heb er zelf ook erg veel plezier in :D
VerwijderenWat ontzettend fijn ;O)
BeantwoordenVerwijderenIk ga aan de bak deze week ... dank je wel ..
Graag gedaan!
VerwijderenDank je wel Martine! Heel handig en overzichtelijk met de links naar je recepten .
BeantwoordenVerwijderenzijn je diners voor 1 of 2 personen ?
Bij de menu's staan linken naar het bewuste recept. Als het goed is staat bij ieder recept voor hoeveel personen het (ongeveer) is.
VerwijderenTop ik heb ze ook weer bijgewerkt
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Martine
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderen