Weekmenu Grip op Koolhydraten 1

Nu een aantal recepten van mijn blog is verdwenen omdat ze in het boek zullen staan, werd het ook tijd om de weekmenu's aan te gaan passen. Niet alle links naar gerechten werkten meer, en dat hoort natuurlijk niet. Waar nodig zal ik de menu's nu aanpassen en na verloop van tijd zullen ze allemaal weer online staan.
We beginnen weer met weekmenu 1!





MAANDAG:

Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepen
Lunch: Hamrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner = koolhydratenuur: Courgetti met pastasaus. Fruit naar keuze

¼ vet/eiwit: gehakt
¼ groene-lijst groenten: groenten en passata in pastasaus
¼ overige koolhydraten: deel courgette, deel tomaat
¼ fruit: naar keuze

DINSDAG:

Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswaren
Lunch: Salade van ijsbergsla, halve avocado en 100 gram gerookte kipfilet
Diner: Wokgerecht van rundvlees en groenten met rijst (naar wens bloemkoolrijst). Peer

¼ vet/eiwit: rundvlees, olie
¼ groene-lijst groenten: taugé, champignons, komkommer, knoflook
¼ overige koolhydraten: ketjap, gembersiroop, rijst
¼ fruit: peer

WOENSDAG:

Ontbijt: Omelet van 2 eieren, 125 gram champignons en 50 gram geraspte kaas
Lunch = koolhydratenuur: 2 boterhammen met roomboter, komkommer en filet Americain. Groene smoothie
Diner: Köftes met gegrilde aubergine

¼ vet/eiwit: roomboter, filet Americain
¼ groene-lijst groenten: ijsbergsla, komkommer
¼ overige koolhydraten: 2 boterhammen
¼ fruit: sinaasappel en kiwi

Tip: Nog een halve avocado van gisteren over? Doe die bij de smoothie!
Zo ziet een koolhydratenuur in balans er uit.

DONDERDAG:

Ontbijt: 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesli 
Lunch: 2 plakken `goed gevuld brood' van Yvonne Lemmers (Kookboek 2) met kruidenboter en een gekookt ei.
Diner = koolhydratenuur: 'Duiveltjeskip' met sperziebonen en schep zilvervliesrijst (recept uit 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers). Aardbeien met (met stevia gezoete) slagroom toe.

¼ vet/eiwit: kipfilet, olie om te bakken, crème fraîche, slagroom
¼ groene-lijst groenten: champignons, sperziebonen
¼ overige koolhydraten: zilvervliesrijst
¼ fruit: aardbeien

VRIJDAG:

Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepen
Lunch: Rosbiefrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner: Hollandse salade met pekelvlees, airfryerfriet en een appel

¼ vet/eiwit: pekelvlees, ei, olie
¼ groene-lijst groenten: sla
¼ overige koolhydraten: airfryerfriet
¼ fruit: appel

ZATERDAG:

Ontbijt: 60 gram geroosterde noten
Lunch: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met makreelsalade
Diner: Asperges klassiek met gekookte krieltjes. Kiwi

¼ vet/eiwit: ei, ham, roomboter
¼ groene-lijst groenten: asperges
¼ overige koolhydraten: krieltjes
¼ fruit: kiwi

ZONDAG - 'groene balansdag':

Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepen
Lunch: Salade met biefstukpuntjes
Diner:  1 kop Courgette-preisoep met spekjes. 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesli toe.

Houd regelmatig zo'n balansdag. Soms eet je toch iets meer koolhydraten dan verwacht of gepland, en zo'n balansdag helpt dan om beter in de vetverbranding te komen/blijven!





Reacties

  1. Dank je wel lieve Martine voor deze weekmenuutjes, ik ga er mee aan de slag
    en ben er heel blij mee.alle recepten zo goed te volgen. je bent een kanjer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele mooie week menu...je maakt het voor vele mensen makkelijker. Goed bezig en thx ik kan hier zeker wat mee

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je ermee aan de slag kunt Francis. Eet smakelijk alvast!

      Verwijderen
  3. Ontzettend bedankt voor de weekmenu's en de menu's die gaan komen. Ik heb het boek,maar breek mijn hoofd om er iets v te maken. Ik ben er gewoon niet goed in. Ik ga scrollen op zoek naar snacks én de printer al aangezet. Bedankt. Groetjes Didi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan hoor Didi... Binnenkort volgen er meer. Ik vind het ook leuk om ze te maken, dus winst voor iedereen :D

      Verwijderen
  4. dank je wel Martine! dit is wel heel handig !
    Wat lief dat je dit allemaal doet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ontzettend fijn ;O)
    Ik ga aan de bak deze week ... dank je wel ..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank je wel Martine! Heel handig en overzichtelijk met de links naar je recepten .
    zijn je diners voor 1 of 2 personen ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij de menu's staan linken naar het bewuste recept. Als het goed is staat bij ieder recept voor hoeveel personen het (ongeveer) is.

      Verwijderen
  7. Top ik heb ze ook weer bijgewerkt
    Dank je wel Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten