07 juli 2018

Weekmenu Grip op Koolhydraten 3 - Low Budget


MAANDAG:

Ontbijt: Boterhamworst met augurk
Lunch: Twee gekookte eieren met komkommer en mayonaise, eventueel stukje kaas of brie
Diner = Koolhydratenuur: Speklappen met courgette en champignons, rijst of bloemkooirijst. Fruit naar keuze. Stukje extra pure chocolade bij de koffie (direct aansluitend aan de maaltijd)
¼ vet/eiwit: speklap, crème fraîche
¼ groene-lijst groenten: 100 gram courgette, champignons
¼ overige koolhydraten: overige courgette, chocolade, eventueel maizena
¼ fruit: naar keuze

Heb je geen arrowroot in huis? Bindt de saus dan met een klein beetje maizena


DINSDAG:

Ontbijt: Kaas met komkommer
Lunch: Champignons ingerold in spek
Diner = Koolhydratenuur: Snelle roerbakschotel van gehakt, taugé en komkommer. Appel toe

¼ vet/eiwit: kokosolie, gehakt
¼ groene-lijst groenten: taugé en komkommer
¼ overige koolhydraten: pinda's
¼ fruit: appel

WOENSDAG:

Ontbijt: Griekse yoghurt met haverzemelen en een gekookt ei
Lunch: Lijnzaadcrackers met roomboter en beleg naar keuze
Diner = Gebakken witvis, worteltjes, dille-aardappels. Rabarbercompote met Griekse yoghurt

¼ vet/eiwit: witvis, boter om in te bakken, Griekse yoghurt
¼ groene-lijst groenten: rabarber
¼ overige koolhydraten: wortels, aardappels
¼ fruit: --

DONDERDAG:

Ontbijt: Plakjes kipfilet met roomkaas en bleekselderij
Lunch: Geroosterde bloemkoolsoep met hamblokjes
Diner: Gehaktbrood, 100 gram sperziebonen, broccoli en  gebakken aardappels. Fruit naar keuze

¼ vet/eiwit: gehaktbrood
¼ groene-lijst groenten: 100 gram sperziebonen, broccoli
¼ overige koolhydraten: gebakken aardappels
¼ fruit: fruit

VRIJDAG - balansdag:

Ontbijt: Boterhamworst met augurk
Lunch: Lijnzaadcrackers met roomboter en beleg naar keuze
Diner: Omelet met kip en oosterse roerbakgroenten

ZATERDAG:

Ontbijt: Griekse yoghurt met haverzemelen en een gekookt ei
Lunch: Snackballetjes van gehakt, kaas en mosterd. GOK-groene rauwkost naar keuze
Diner: Kipsaté met satésaus, bloemkoolrijst, komkommer in 't zuur, kroepoek en gebakken ananas.

¼ vet/eiwit: kipsaté
¼ groene-lijst groenten: bloemkool, komkommer
¼ overige koolhydraten: satésaus, kroepoek
¼ fruit: ananas

ZONDAG:

Ontbijt: Plakjes kipfilet ingesmeerd met roomkaas en een stengel bleekselderij
Lunch: Ei van Columbus salade (zonder appel!)
Diner: Pitabroodje (lowcarb of gewoon) met shoarma en knoflooksaus, Griekse salade met feta. Handje druiven door de salade of als toetje

¼ vet/eiwit: shoarma, feta, dressing
¼ groene-lijst groenten: komkommer, ui, tomaat
¼ overige koolhydraten: pitabroodje
¼ fruit: druiven

HIER vind je de overige weekmenu's.

Vakantie!

2 opmerkingen: