20 september 2018

Chinees buikspek


Ben jij ook zo dol op Zeeuws spek? Ik vind ieder plakje daarvan pure verwennerij...
Ik maak het regelmatig zelf en eet het dan bij mijn ontbijt of lunch. Bij mijn diner eet ik het eigenlijk nooit...
Ik besloot een 'Chinees spek' te maken met Chinese kruiden, dat ik goed kan combineren met bijvoorbeeld bloemkoolnasi of Oosterse roerbakgroenten.
Ik gebruikte een flinke theelepel met chilivlokken, waardoor het spek lekker pittig is geworden. Hierdoor eet ik kleine stukjes, wel zo slim šŸ˜Š

Ingrediƫnten:

750 buikspek zonder zwoerd en zonder been
1 el limoensap
1 el Euroma Chinese 5 spice
2 el sojasaus
2 el Steviala Bronze
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl zout
1 tl chilivlokken


Bereiding:

Maak een marinade van alle ingrediĆ«nten en smeer het spek hier goed mee  in. Stop het stuk gemarineerde buikspek nu in een grote zak die je goed kunt afsluiten. Zo'n zip-diepvrieszak bijvoorbeeld...
Was je handen, sluit de zak goed luchtdicht af en laat de marinade 1 of 2 dagen intrekken. Leg het vlees gedurende die tijd in de koelkast, zodanig dat de zak niet kan gaan lekken.

Laat het vlees voordat je het in de oven zet op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 °C en bak het op een rooster (boven een lekbak) in 90 minuten zacht, gaar en mals.


Heb je een kernthermometer? Stel deze dan in op 75 °C.

Laat het vlees daarna op het rooster afkoelen. Snijd het in kleinere stukken en vries deze in. Je kunt het namelijk beter niet in Ć©Ć©n keer opeten šŸ˜‹


Geen opmerkingen:

Een reactie posten