01 september 2018

Weekmenu Grip op Koolhydraten 5 - Vegetarisch

Vegetariër zijn én gokken, dat kan echt! Je moet wat meer moeite doen om goede recepten te vinden en het is een beetje een sport om veel te variëren, maar het is zeker mogelijk!
Onderstaand menu bewijst het.



MAANDAG:

Ontbijt: 50 gram noten
Diner: Dahl met broccoli en bloemkool en linzen. 100 gram Griekse yoghurt met fruit naar keuze toe.

¼ vet/eiwit: kokosmelk, olijfolie, Griekse yoghurt
¼ groene-lijst groenten: broccoli, bloemkool, ui
¼ overige koolhydraten: linzen
¼ fruit: naar keuze


DINSDAG:

Ontbijt: 2 Hartige ontbijtrepen
Lunch: Omeletwraps met hüttenkäse en groentesalsa
Diner: Venkelsalade met appel en extra walnoten. IJskoffie of warme chocolademelk


WOENSDAG:

Ontbijt: 2 Zoete ontbijtrepen
Lunch: 2 GG-crackers met amandelpasta en een halve avocado
Diner: Portobello's met humus en feta.  Fruit naar keuze

¼ vet/eiwit: feta (rest van de eiwitten komt uit de portobello's en humus!)
¼ groene-lijst groenten: portobello's
¼ overige koolhydraten: humus
¼ fruit: naar keuze


DONDERDAG: 

Ontbijt: Griekse yoghurt met vezelrijke pittenmix
Lunch: Lijnzaadkoek met een halve avocado
Diner: Ei-van-Columbus-salade met 1 geroosterde volkorenboterham met kruidenboter

¼ vet/eiwit: ei, mayonaise, yoghurt, kruidenboter
¼ groene-lijst groenten: komkommer, rode ui
¼ overige koolhydraten: boterham (kan koolhydraatarm zijn)
¼ fruit: appel


VRIJDAG:

Ontbijt: 2 Hartige ontbijtrepen
Lunch: Groenteschotel Domaine Malpas kookt
Diner: Witte bonen in tomatensaus-soep (zonder spekjes!) met een groene salade met noten. Aardbeienmousse

¼ vet/eiwit: room, noten, dressing, mousse
¼ groene-lijst groenten: salade van diverse groene groenten, 50 gram tomaat
¼ overige koolhydraten: witte bonen in tomatensaus, overige tomaten
¼ fruit: aardbeien


ZATERDAG:

Ontbijt: 50-60 gram noten
Lunch: Champignonsoep met gebakken panir
 Diner: Gevulde Mexicaanse omelet met avocadodipCrumble van rood fruit met havermout

¼ vet/eiwit: ei, yoghurt, olijfolie, roomboter, zaden/pitten
¼ groene-lijst groenten: avocado, deel paprika, sjalot
¼ overige koolhydraten: Mexicaanse groenten, overige paprika
¼ fruit: rood fruit


ZONDAG - 'groene balansdag':

Ontbijt: 2 Zoete ontbijtrepen
Lunch: 2 gekookte eieren met mayonaise en rauwkost
Diner: Witloftaart met drie soorten kaas




Heb je belangstelling voor méér vegetarische, koolhydraatarme recepten? Dan raad ik je van harte het boek 'Vegetarisch, Koolhydraatarm en Glutenvrij' aan.
Op dit blog schreef ik een recensie over dit boek, je vindt de recensie HIER.

Alle weekmenu's op een rij vind je HIER



Back to study

1 opmerking:

  1. Hallo Martine
    Ik heb je week menu weer lekker mee genomen
    Als ik straks terug ben Kanis daar dus gelijk mee beginnen
    Staan weer top recepten in heb ik gelezen
    Hartelijk dank weer hier voor
    Mvg v Gonny61

    BeantwoordenVerwijderen