08 september 2018

Weekmenu Grip op Koolhydraten 6 - Balansweek

'De vakantie is voorbij maar ik vind het moeilijk om weer goed in het gareel te komen'.
Zijn deze woorden herkenbaar voor jou? Probeer dan om eens een 'balansweek' te doen. De koolhydraten worden deze week méér beperkt, waardoor je weer wat makkelijker vet gaat verbranden.
Dit menu hoef je dus maar 1 week te doen, het is niet de bedoeling dat je dit blijft herhalen om sneller af te vallen. Dat werkt namelijk niet ;-)







MAANDAG:

Ontbijt: 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesli
Lunch: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread met roomboter en rosbief/ham
Diner: Bloemkoolhuzarensalade


DINSDAG:

Ontbijt: 50 gram noten (zo mogelijk overslaan)
Lunch: Rolletjes van vleeswaren met augurk, rucola en/of alfalfa, 1  gekookt ei
Diner: Grote hamburger met een gebakken ei, gebakken champignons en kleine schep huzarensalade.


WOENSDAG:

Ontbijt: 2 hartige ontbijtrepen
Lunch: Veldsla met geitenkaas en walnoten
Diner: Biefstuk met gok-groene oosterse roerbakgroenten met sojasaus, knoflook en verse gember. Aardbeien met een grote toef ongezoete slagroom.

¼ vet/eiwit: biefstuk, boter om te bakken, slagroom
¼ groene-lijst groenten: Oosterse roerbakgroenten
¼ fruit: aardbeien
¼ overige koolhydraten: --


DONDERDAG:

Ontbijt: 2 gekookte of gebakken eieren met radijs en zilveruitjes (of als het lukt je ontbijt overslaan)
Lunch: Roerbak van gehakt en komkommer (blz. 86 Kookboek 1 Yvonne Lemmers)
Diner: Zalm met druiven en cashewnoten. Daarbij een flinke portie roergebakken spinazie. Koffie met een stukje extra pure chocolade.

¼ vet/eiwit: zalm, roomboter
¼ groene-lijst groenten: spinazie
¼ fruit: druiven
¼ overige koolhydraten: cashewnoten, chocolade


VRIJDAG:

Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswaren
Lunch: Omelet met groene groenten naar keuze
Diner: Bloemkoolnasi

Afbeeldingsresultaat voor weegschaal cartoon

ZATERDAG:

Ontbijt: 2 hartige ontbijtrepen
Lunch: Komkommer met tonijnsalade of makreelsalade
Diner: Eiwrap met zalm en rucola, extra rucola ernaast


ZONDAG:

Ontbijt: Lijnzaadcrackers met boter en beleg
Lunch: Salade met biefstukpuntjes
Diner: Boontjes in spek, Satégehaktballetjes met kokos-pindasaus. Fruit naar keuze

¼ vet/eiwit: spek, gehakt, kokos
¼ groene-lijst groenten: boontjes
¼ fruit: naar keuze
¼ overige koolhydraten: pindasaus


Alle weekmenu's op een rij vind je HIER



Nieuwe collectie Baby- en kinderkleding

6 opmerkingen:

  1. Martine bedankt weer voor het menu
    Is deze balans week handig om eens in de zoveel tijd te herhalen????
    Mvg v Gonny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, je kunt dit menu best af en toe doen na een periode van meer koolhydraten of als je bijvoorbeeld al een tijdje niet afvalt. Je moet het niet meerdere weken achter elkaar herhalen.

      Verwijderen
  2. Prima Martine gaat goed komen heeft me namelijk wel geholpen deze week om van die kilo vakantie af te komen en nog 2 ons meer .ik ben er weer blij mee.nogmaals dank
    Mvg v Gonny

    BeantwoordenVerwijderen