Soep van geroosterde paprika en tomaat

Soep van geroosterde paprika en tomaat


Recepten voor soep kun je nooit genoeg hebben... Dit recept ontstond uit restjes, maar ga ik zeker vaker maken!

Ingrediënten voor 2 personen:

400 gram zoete trostomaten
2 rode puntpaprika's
1 bol knoflook
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
peper en zout
250 ml water
naar smaak extra zout
olijfolie

Bereiding:

Halveer de tomaten en maak de paprika's schoon. Snijd de paprika's doormidden. Leg de halve tomaten met de stukken paprika in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de groenten met royaal peper en zout en de Italiaanse kruiden. Doe de bol knoflook in een stuk aluminiumfolie en besprenkel hem met wat olie. Vouw dicht en leg hem naast de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden. Rooster alle groenten 45 minuten en laat ze daarna afkoelen buiten de oven.

Doe de geroosterde tomaten en paprika's in een kookpan en druk uit de knoflooktenen stuk voor stuk de zachte pulp. Voeg het water toe. Vermaal alles met een staafmixer en maak de soep verder op smaak met zout. Garneer de soep met een takje verse basilicum en voeg naar smaak nog extra zout toe.


Sintcadeaus 2018

Reacties

  1. Dit heb ik van twee dagen geleden gekookt. Maar ik heb het niet gebakken, de stukjes groente. Ik dacht dat het niet lekker zou zijn. het stond wel in het recept. Ik deed er ook nog plakjes wortel in. Misschien een idee voor jou. Dank je wel voor jou recept. Het is net een beetje anders. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Martine, heel toevallig heb ik van de week ook zoiets gedaan. Ik had een zakje van 250 gram gemixte groente om te wokken gehaald. Dat eerst aangebakken met kruiden en dan water en bouillonblokje erbij. Het is zo vele malen smakelijker, dan zonder aanbakken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt! Door de groenten even te bakken, komen de smaken beter vrij!

      Verwijderen
  3. Goed idee met puntpaprika (heb pas een zakje puntpaprika's gekocht)
    Vorige week heb ik tomaten-pompoensoep gemaakt, die was ook erg lekker.
    De volgende keer ga ik de groenten ook roosteren, lijkt me ook dat dat meer smaak geeft aan de soep.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt Loes, door het roosteren van de groenten krijg je meer smaak!

      Verwijderen
  4. Haal je het velletje niet eerst van de puntpaprika af voordat het de pan in gaat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dat doe ik nooit. Door de staafmixer wordt het zó fijn dat ik het velletje geen probleem vindt.

      Verwijderen

Een reactie posten