tag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post7805250097802075187..comments2024-01-12T07:39:15.892+01:00Comments on De keuken van Martine: Chili con carneUnknownnoreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post-36918686832872703962018-05-02T19:45:30.824+02:002018-05-02T19:45:30.824+02:00Wat een leuke aanvulling! Wanneer ik ergens koolhy...Wat een leuke aanvulling! Wanneer ik ergens koolhydraatarme rijst bij wil, kies ik meestal voor bloemkoolrijst :D<br />Bij chili con carne heb ik eigenlijk ook toen ik nog koolhydraatrijk at, nooit rijst gegeten. Dus ik mis het niet!Martine van den Brinkhttps://www.blogger.com/profile/06395502297169660108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post-78049586878809015042018-05-01T20:10:59.037+02:002018-05-01T20:10:59.037+02:00Heerlijk gerecht ik had zelf gisteren een meiraapj...Heerlijk gerecht ik had zelf gisteren een meiraapje geraspt en geroosterd als rijst vandaag alleen de chili beide heerlijk maar het meiraapje gaf wel een verrijking (it's all in the mind) toch het gevoel dat ik er rijst bij had:) maar de smaak is echt geweldig die chilikruidenmix echt goed. Dank je wel!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post-661550788255751182014-04-04T16:07:04.568+02:002014-04-04T16:07:04.568+02:00Hallo Martine. De kant-en-klaar zakjes kruidenmix ...Hallo Martine. De kant-en-klaar zakjes kruidenmix voor chili con carne zijn tegenwoordig veel te scherp door teveel cayennepeper. Ik ga de volgende keer jouw recept eens proberen mét de zelfgemaakte kruidenmix uiteraard. Ik ben erg benieuwd.... Succes met je blog.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post-44086102866347389162014-03-10T10:17:19.247+01:002014-03-10T10:17:19.247+01:00Dat is leuk om te horen!
Komende tijd dus even che...Dat is leuk om te horen!<br />Komende tijd dus even checken wanneer je wel honger krijgt. Bepaalde medicijnen kunnen hier overigens ook invloed op hebben.Martine van den Brinkhttps://www.blogger.com/profile/06395502297169660108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post-8729250592660000152014-03-09T23:57:25.418+01:002014-03-09T23:57:25.418+01:00Nee ik ben geen toetjes-eter! Ik heb eerlijk gezeg...Nee ik ben geen toetjes-eter! Ik heb eerlijk gezegd nog niet zo nauwkeurig bijgehouden bij welke maaltijden ik een honger-dip krijg. Bij deze zeker niet en het is 1 van m'n favoriete recepten nu!Robert-Jon Eckhardthttps://www.blogger.com/profile/11092472270167319033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post-44501098848981215542014-03-09T16:56:43.924+01:002014-03-09T16:56:43.924+01:00Vet en eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. ...Vet en eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. Je zou dus meer gehakt kunnen gebruiken, of blokjes (ongezouten) spek kunnen toevoegen.<br />Zorg dat je gehele maaltijd in balans is en eet niet veel meer koolhydraten dan vet/eiwit of groenten. Van de complexe koolhydraten stijgt je suikerspiegel minder snel dan van simpele koolhydraten. Hoe sneller de stijging, hoe sneller de daling, hoe groter de hongerdip.<br />Sluit je je maaltijd af met een zoet toetje? Dit zou ook de boosdoener van je honger kunnen zijn...Martine van den Brinkhttps://www.blogger.com/profile/06395502297169660108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post-40654428610883771052014-03-09T14:14:35.990+01:002014-03-09T14:14:35.990+01:00Ja sorry ik gebruikte het verkeerde woord! Waar ik...Ja sorry ik gebruikte het verkeerde woord! Waar ik eigenlijk op doelde was het snel krijgen van een hongergevoel na het eten, wat je aan het eind van het recept schrijft. Dat heb ik zeker bij sommige maaltijden. Dus ik vroeg me af of je er iets bij kon eten wat niet bijdraagt aan snel weer een hongergevoel krijgen. (Ik ben altijd behoorlijk mager geweest dus ik ben er juist niet op uit om nog meer af te vallen.)Robert-Jon Eckhardthttps://www.blogger.com/profile/11092472270167319033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post-10178893173993497302014-03-07T14:37:54.575+01:002014-03-07T14:37:54.575+01:00Door de bruine bonen is dit gerecht niet koolhydra...Door de bruine bonen is dit gerecht niet koolhydraatarm. Wel zijn bruine bonen goede koolhydraten waar je je lichaam mee voedt.<br />Wanneer je brood of rijst toevoegt, wordt de hoeveelheid koolhydraten te hoog. In dat geval kun je de helft van de bruine bonen weglaten en vervangen door een extra paprika en een grote ui. Nu kun je er bijvoorbeeld een snee donker speltbrood, zilvervliesrijst of quinoia bij nemen!<br />Ook is er koolhydraatarm te koop, dat is natuurlijk ook een optie :-) <br /><br />Ik hoop dat je wat met mijn suggesties kunt!Martine van den Brinkhttps://www.blogger.com/profile/06395502297169660108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post-73755753315660723422014-03-07T14:13:39.791+01:002014-03-07T14:13:39.791+01:00Hoi Martine,
Ik vind dit een erg lekker recept, ma...Hoi Martine,<br />Ik vind dit een erg lekker recept, maar mis toch wel een beetje het rijst/brood ernaast. Heb je misschien een tip voor een bijgerecht dat wel binnen de natriumarme / koolhydraatarme denkwijze past?Robert-Jon Eckhardthttps://www.blogger.com/profile/11092472270167319033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post-20840434791638292952014-03-07T10:20:38.162+01:002014-03-07T10:20:38.162+01:00Hoi Lee,
Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik b...Hoi Lee,<br />Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben pas kortgeleden begonnen om op mijn blog de koolhydraatbeperkte recepten te benoemen. Ik heb nu 2 categoriënten: GOK: Groen (minder dan 5 gram kh per maaltijd) en Koolhydraatarm (rond de 10 gram).<br />Het hangt natuurlijk ook erg af van de hoeveelheid die iemand eet. Ik zet daarom dan ook liever niet de exacte waarden erbij, omdat die ook nog kan wisselen per product. Op http://www.voedingswaardetabel.nl/ kan iedereen de hoeveelheden zelf uitrekenen. Hierdoor kun je zelf ook beter leren inschatten welk ingrediënten eventueel weggelaten moet worden om het bijvoorbeeld wél koolhydraatbeperkt te krijgen.Martine van den Brinkhttps://www.blogger.com/profile/06395502297169660108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1291864912731854671.post-45682376361733134082014-03-06T21:06:11.943+01:002014-03-06T21:06:11.943+01:00dag Martine , ik heb je gevonden via Yvonne van Go...dag Martine , ik heb je gevonden via Yvonne van Gok , misschien ook wel leuk als je bij de recepten de koolhydraten kan zetten , als je ze weet toch .<br />Ik ga je zeker volgen , alles wat met koolhydraat beperking en gezonder eten te maken heeft vind ik tof ,<br />succes en vele groeten ,leehttps://www.blogger.com/profile/03593089444030218672noreply@blogger.com