30 maart 2012

Pannenkoek Calzone

Omdat het vandaag Nationale Pannenkoekendag is heb ik een originele, hartige maar toch zoutarme pannenkoek gemaakt.

Ingrediënten voor 4 grote pannenkoeken:
Voor de vulling:
200 gram rundergehakt
250 gram champignons in kleine blokjes
1 groene puntpaprika in kleine blokjes
2 tomaten
½ rode peper
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2tl Provençaalse kruiden
60 gram geraspte kaas
Olijfolie


Voor het beslag:
200 gram bloem
1 ei
450 ml melk
1 volle tl paprikapoeder
Voorbereiding:
Ontvel de tomaat. Snij in vieren en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika en champignons in kleine blokjes. Snijd de rode peper zo fijn mogelijk. Splits het ei.

Bereiding:
Braad in een koekenpan het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Voeg daarna de champignons, rode peper en paprika toe en bak weer even goed door. Voeg als laatste de tomaten en Provençaalse kruiden toe. Bestrooi met peper. Houd het warm op een laag pitje.

Mix in een beslagkom de bloem met de melk en het eidooier. Voeg het paprikapoeder toe en roer het door.  Kop het eiwit in een andere kom stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.

Neem een grote koekenpan en doe hierin een halve eetlepel olijfolie.  Laat goed heet worden en vul met beslag. Bak de pannenkoek zodat de onderkant goed bruin is.
Keer de pannenkoek om. Schep, zodra de onderkant begint te bruinen, een kwart van het gehaktmengsel op de helft van de pannenkoek. Gebruik hiervoor een schuimspaan zodat je geen overtollig vocht op de pannenkoek krijgt.
Bestrooi het gehaktmengsel met een kwart van de kaas. Vouw de pannenkoek dubbel.

Serveer de pannenkoek dubbelgevouwen!

Tip: Doe de kaast niet over het gehaktmengsel maar strooi het over de dubbelgevouwen pannenkoek. Zet de pannenkoek op een bord heel kort onder een hete gril. De kaas smelt nu over je pannenkoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten