12 april 2012

Nieuwe versie van 'Beschuit met aardbeien'

Onlangs kookte ik voor gasten een dinertje in het thema 'Holland'. Als nagerecht wilde ik iets doen met 'beschuit met aardbeien', maar dan wel op een originele manier.
Omdat ik vlak daarvoor een grote monchoutaart had gemaakt, besloot ik iets vergelijkbaars te maken. Nu gebruikte ik echter beschuiten voor de bodem, en aardbeien als topping. Het leidde tot dit heerlijke, frisse resultaat:
Ingrediënten:
75 gram vitaalbeschuit van Bolletje (deze bevatten nauwelijks zout, waardoor de taartjes aanzienlijk minder zout bevatten dan wanneer je een bodem van biscuit of bastognekoeken maakt. Gewone beschuiten kunnen natuurlijk ook prima worden gebruikt.)
50 gram witte basterdsuiker
200 gram slagroom
1 pakje monchou
1 zakje klopfix
1 zakje vanillesuiker
25 gram roomboter
½ pot aardbeienjam

Bereiding:
Bekleed in twee muffinvormen samen 10 openingen met huishoudplastic. Probeer zo min mogelijk kreukels te maken. Op deze manier zijn de taartjes later makkelijk uit de openingen te halen.
Ronde kleine taartvormpjes zijn natuurlijk ook geschikt.

Maal in de keukenmachine de beschuiten tot kruimels.
Smelt in een steelpannetje de boter, deze mag niet bruin worden. Voeg 70 gram aardbeienjam toe aan de boter en maak warm. Doe de beschuitkruimels erbij er roer goed door.
Verdeel het mengsel over de 10 openingen.
Afhankelijk van de grootte van de muffinvorm kun je meer of minder openingen vullen. Zorg dat de bodem in ieder geval niet te hoog wordt.
Laat afkoelen en stevig worden in de koelkast.

Klop met een mixer de slagroom met vanillesuiker en klopfix stevig. Mix in een andere kom de basterdsuiker en de monchou tot een smeuïg mengsel. Spatel het slagroommengsel voorzichtig door het monchoumengsel. Niet meer kloppen!

Verdeel het mengsel over de bodempjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Trek de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en zet op een grote schaal.

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Roer ze door de overgebleven jam. Verdeel dit jammengsel over de taartjes.

Je hebt nu een heerlijke variatie op de traditionele beschuit met aardbeien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten