04 augustus 2012

Citroenaardappels

Deze heerlijke frisse aardappels passen perfect bij de zoete kip van gisteren. Ze zijn eenvoudig te maken, en als je wilt hoeven de aardappels niet eens geschild te worden.

Ingrediënten:
1 kilo vastkokende aardappels
verse rozemarijn
verse tijm
1 citroen
2-3 knoflooktenen
versgemalen peper
1 el olijfolie


Bereiding:
Was (of schil) de aardappels en snijd in de lengte in kwarten. Wanneer de aardappels erg groot zijn kun je ze in zessen of achten snijden. Snijd de citroen ook in partjes.
Schenk de olie over de aardappels en doe de tijm, rozemarijn, gesneden knoflooktenen, citroen en peper erop. Roer alles even goed om.
Zet in een voorverwarmde oven ongeveer 45 - 60 minuten in de oven. Tussentijds even keren en proeven of de aardappels al gaar beginnen te worden.

Tip: Als je de baktijd in de oven wilt verkorten kun je de aardappelparten een aantal minuten voorkoken!

1 opmerking:

 1. Hallo Martine, via Twitter vroeg je om het volgende: Gepofte aardappel uit de magnetron!
  Het is zeer eenvoudig, kost weinig energie bij een geringe hoeveeleheid, 1,2,3 personen.
  -Vastkokende aardappelen. liefst van gelijke afmeting schoon schrobben, prik dan gaatjes in de schil.
  -In de magnetronpan 2-3 min per aardappel, ca. 750 watt. (Géén magnetronpan? Dubbel vel keuekenpapier op een groot bord/schaal, halverweg de aardappel keren bv. met een knijpschaar). Leg ontpelde en ingesneden knoflooktenen tussen de aardappels.
  -Ze zijn goed als bv. het cocktailprikkertjeer met enige weerstandingaat.
  -Aardappels afgedekt laten nagaren in magnetronpan met deksel dicht, (even alle vocht afgieten) , anders in aluminiumfolie verpakken. Ze blijven lekker lang heet, dus kan je ondertussen andere 'dingen' doen of maken. (Ongeveer 20 min. of langer).

  BeantwoordenVerwijderen