Ingrediƫnten voor 3-4 personen:
450 gram geschilde vastkokende aardappels75 gram slagroom
75 gram melk
1 teen knoflook
snufje witte peper
snufje nootmuskaat
1 klein ei (S)
50 gram kaas
15 gram boter
zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de aardappels in ongeveer even grote stukken (niet te klein!) en stoom ze 10 minuten. Als je geen stoommandje of stoompan hebt kun je ze ook voorkoken, maar stomen is lekkerder!Laat de aardappels afkoelen en snijd ze daarna in dunne plakjes.
Smelt een klontje boter en vet de ovenschaal goed in. Schep het mengsel in de schaal en verdeel het netjes, zodat de bovenkant mooi recht is. Verdeel de kaas erover er bak in een voorverwarmde oven 35-40 minuten op 180 °C.
Tip: Vul kleine bakjes en maak voor iedereen een eigen gratin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten