24 augustus 2018

Goud van oud: Kipkerriesalade

Kipkerriesalade

Wanneer er ergens toastjes geserveerd worden, vind je ook vaak een bakje kipkerriesalade op tafel. Ze zijn in allerlei variaties te koop, zowel in dure als goedkope uitvoeringen. Deze salade is een van de meest verkochte salades in Nederland.
Helaas bevat ook deze salade, net als de meeste andere, allerlei toevoegingen.. Gelukkig hebben we daarvoor mijn vaste oplossing: zelf maken! Eigenlijk veel makkelijker dan je denkt...
De ene kerriepoeder is veel  sterker van smaak dan de andere, dus bepaal door te proeven hoeveel je wilt toevoegen.Ingrediënten:

1 kipfilet van ± 150 gram
1 tl kruidenzout
100 gram Griekse yoghurt
50 gram mayonaise
± 1 el kerriepoeder
10 gram fijngesneden bieslook
40 gram fijngesneden prei
peper en zout

Bereiding:

Zet de kipfilet onder water in een pan en breng het water rustig tot bijna aan de kook.  Laat nu 25 minuten staan (op heel laag vuur zodat het niet gaat koken) en pocheer de kip gaar. Haal hierna de kip uit het water en laat afkoelen. Gooi het kookvocht niet weg, je kunt hier nog een lekker soepje mee maken.
Maak een saus van de kerrie, bieslook, yoghurt en mayonaise. Doe de prei in een zeef en laat er wat kokend water overheen stromen. Dep de prei goed droog en laat even afkoelen voordat hij bij de saus gaat.
Pluk of snijd de kipfilet in hele kleine stukjes en roer deze ook door de saus. Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel nog wat extra kerriepoeder. De ene kerriepoeder is veel  sterker van smaak dan de andere, dus bepaal door te proeven hoeveel je er in wilt.
Lekker op een koolhydraatarme vezelcracker of plakken komkommer.

Tip: wil je wat méér salade? Je kunt natuurlijk een dubbele hoeveelheid, maar ook twee gehakte gekookte eieren door de salade is erg lekker.Miljoenen artikelen

6 opmerkingen:

 1. Wat een idee, nooit aan gedacht om het zelf te maken. Dit is in ieder geval zonder allerlei toevoegingen en "vers van de pers." Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat ziet er lekker uit.ga ik zeker maken.
  dank je

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee Martine, het lijkt me een heerlijke kipsalade.

  BeantwoordenVerwijderen