22 augustus 2013

Daarom blog ik dus...


Aanvulling september 2015:
Dit bericht schreef ik toen ik nog zoutarm moest eten. Sinds september 2013 ben ik gestart met koolhydraatbeperkte voeding, en sinds die tijd houd ik véél minder vocht vast. Niet alleen mijn zoutarme dieet is verleden tijd, maar mijn plasmedicatie is ook nog eens met 75% verminderd!!
Lees meer...


Oké, ik ga het toch nog maar een keer zeggen... Ik ben geen professional!

Koken is een hobby, een passie zelfs, maar een opleiding hierin of veel culinaire kennis heb ik niet. Omdat ik koken en schrijven leuk vind én een natriumarm dieet heb, ben ik deze blog vorig jaar begonnen. Met deze blog kan ik de door mij gevonden recepten met jullie delen.
Sommige van deze recepten bedenk ik zelf, maar dit zijn uitzonderingen. De meeste recepten zie ik in kookboeken, bij kookprogramma's of tijdschriften. Sommige zelfs in kookboeken voor een natriumarm dieet. Natuurlijk pas ik de meeste 'gewone' recepten wel zelf aan, zodat ze geschikt zijn voor mijn dieet (en hopelijk dat van jullie!)

Ik wil op deze blog dus ook zeker niet pretenderen dat ik al mijn eigen recepten bedenk. Ik wilde dat ik de energie had om hier veel meer tijd aan te kunnen besteden. Nieuwe recepten kosten namelijk veel kook- en testtijd. Leuk, maar voor mij niet weggelegd.
Ik vind het alle dagen toch al een sport om weer een gezonde, zoutarme maaltijd op tafel te krijgen.

In de foodblog-wereld is het 'not done' om een recept van een ander op je blog te gebruiken, zéker niet van een mede-blogger. Logisch. Toch zie ik ook bij andere foodbloggers geschikte recepten, maar ik zal daar dan in mijn tekst altijd naar linken. Alweer logisch.

Energie om te koken heb ik nooit genoeg, maar wél kan ik achter mijn pc jullie vragen beantwoorden. Gelukkig worden die ook gesteld en kan ik op die manier mensen tot steun zijn bij hun dieet. Vragen waar ik het antwoord niet op weet speel ik weer door aan een fabrikant, diëtiste of cardioloog. Het moet raar lopen wil er geen antwoord komen. Persoonlijke medische vragen kan ik natuurlijk niet beantwoorden, daarvoor moet je bij je specialist zijn.

Kort gezegd: het doel van mijn blog is om mensen te helpen aan recepten en adviezen bij een zoutarm dieet. Of voor mensen die gewoon wat minder zout willen eten, zonder dat ze een speciaal dieet volgen. Want in de praktijk is 'een beetje minder zout eten' lastiger dan het lijkt.

Daarom blog ik dus.

Groetjes van Martine

4 opmerkingen:

 1. Had je nare reacties gehad Martine?
  Dat zou ik echt vreemd vinden omdat je toch heel duidelijk bent over het waarom van je blog...
  Gewoon lekker doorgaan zoals je deed hoor, ik geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Alexandra,
   Bedankt voor je lieve reactie. Fijn dat je geniet van mijn blog.
   Ik heb geen nare reacties gehad hoor, gelukkig niet! Het is meer een gevoel van mezelf dat ik niet 'mee kan komen' met de 'echte foodbloggers'. De kennis, tijd en energie ontbreken me daarvoor.
   Ik moest dus voor mezelf weer even helder krijgen waarom ik deze blog schrijf en met 2 benen op de grond blijven. Ik doe wat ik kan en dat is al best veel!
   Groetjes van Martine

   Verwijderen
 2. Ah gelukkig geen nare reacties, ik dacht het ook even toen ik je blogje las... Ik volg je blog, reageer bijna niet, maar heb toch een paar recepten 'gepind' op pinterest (met link uiteraard) om binnenkort uit te proberen :) Geweldig voor je dat je deze hobby toch ondanks een lager energielevel kunt uitvoeren! Je blog voldoet echt aan een vraag voor een specifieke doelgroep, dus daarmee is het een aanvulling op wat al bestaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En daarom blog je! Goed om af en toe helder te krijgen waarom je het ook al weer doet!

  BeantwoordenVerwijderen