.jpg)
Door de kruiden en knoflook worden ze heerlijk van smaak. De teentjes knoflook kun je voor het serveren verwijderen, of uitknijpen boven de krieltjes... Erg lekker!
Ingrediënten:
500 gram krieltjes in de schil
1 grote rode ui
2 tenen knoflook
1 grote tak verse rozemarijn
2 takjes verse tijm
3 el olijfolie
versgemalen peper
zeezout
Bereiding:
Was de krieltjes en maak ze weer droog. Halveer de grote krieltjes zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn. Doe de krieltjes in een ovenschaal, samen met de kruiden en de hele tenen knoflook.
Maak de ui schoon en snijd hem in 8 parten. Leg ze erbij in de schaal. Bestrooi royaal met versgemalen peper en zout en voeg vervolgens de olie toe. Schep alles goed om zodat alle krieltjes een laagje olie krijgen.
Zet de schaal 45-60 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C .
Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenHoe kom ik aan versgemalen peper? ..
Bij iedere supermarkt koop je tegenwoordig pepermolens - dus met hele peperkorrels - die je boven het gerecht kunt vermalen. Eenvoudig even draaien aan de molen en... versgemalen ;)
VerwijderenJe zou bijna naar de winkel gaan voor krieltjes...hou t in gedachte voor binnenkort
BeantwoordenVerwijderenheb geen verse kruiden in huis ook geen verse knoflook jammer genoeg maar ga het zo toch proberen niet geschoten is altijd mis...
BeantwoordenVerwijderenHoi Jet,
VerwijderenMet peper en knoflookpoeder is het vast ook heel erg lekker! En wat gedroogde groene kruiden heb je misschien wel? Eet smakelijk!
45 tot 60 minuten lijkt me heel lang
BeantwoordenVerwijderenGewoon tussendoor een keertje testen!
Verwijderenzeer lekker al uit geprobeerd
BeantwoordenVerwijderen