01 juni 2015

Kooktermen - Kruiden en specerijen - SPICE WISE

http://www.bol.com/nl/p/spice-wise/9200000036494863/?Referrer=ADVNLPPcefa7500cdbf929700d06a1ab6000032391Vaak worden kruiden en specerijen in een adem genoemd. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen kruiden en specerijen?
Kruiden en specerijen worden beide gebruikt om de geur en smaak van een gerecht te verbeteren. Toch is er wel degelijk verschil tussen deze twee.
Kruiden komen doorgaans uit landen met een gematigd klimaat en bestaan hoofdzakelijk uit bladeren en stengels van groene planten. Specerijen komen meestal uit landen een met (sub)tropisch klimaat en kunnen uit andere plantendelen bestaan als bloemknoppen, peulen of wortels.


Voorbeelden van kruiden:

Dille
Bieslook
Basilicum
Oregano
Rozemarijn

Voorbeelden van specerijen:

Nootmuskaat
Kruidnagel
Kaneel
Karwij
Jeneverbes

Onlangs verscheen het boek SPICE WISE - koken met kruiden- en specerijmixen zonder zoutIn dit boek laat SVH Meesterkok Michel Hanssen stap voor stap zien hoe je magische kruidenmixen maakt en gebruikt. Hij deelt zijn beste kruiden- en specerijenmengsels met je en past ze toe in voor-, hoofd- en nagerechten, waarvan je ook de recepten aantreft. Verder biedt dit boek een schat aan weetjes, adviezen en tips.
Een aanrader!

Met welke kruiden of specerijen werk jij het liefst?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten