02 juni 2017

Koolhydraatarme wafels

Koolhydraatarme wafelsDankzij Euronics Barneveld kan ik in weer aan de slag met een nieuw apparaat: De Tefal multisnack (SW854D). Wat een geweldig leuk ding is dat! Er zijn maar liefst 12 verschillende platen voor dit apparaat te koop, waardoor hij enorm veelzijdig is. Wanneer je de multisnack aanschaft zitten er vier verschillende platen in bijpassende cassettes bij, waardoor je direct aan de slag kunt.
Ik begon met het bakken van deze heerlijke koolhydraatarme wafels... Ontbijten met wafels, wie wil dat nou niet?

Omdat de wafels geen tarwebloem bevatten maar koolhydraatarm meel, zullen ze wat zachter blijven. Wij vinden dat lekkerder, maar dat is natuurlijk afhankelijk van je smaak.



Ingrediënten voor 4 personen (8 wafels):

50 gram amandelmeel
50 gram kokosmeel
20 gram haverzemelen
80 gram slagroom
250 ml water
50 gram zachte boter
4 eieren
snuf zout
2 tl bakpoeder
5 gram colonclean/psylliumvezels
Stevia naar smaak

Bereiding:

Breek de eieren boven een kom en klop ze goed los. Roer de slagroom en het water er door. Voeg nu het amandelmeel, kokosmeel en de haverzemelen toe. Daarna kan de gesmolten boter erbij en het zout. Het bakpoeder en de pylliumvezels voeg je als laatste toe. Wil je je wafels graag zoet? Voeg dan naar smaak stevia toe.

Verwarm de wafelplaten in het apparaat een verdeel twee scheppen van het beslag over het wafelijzer. Het beslag is vrij dik, je moet het met behulp van een lepel een beetje verdelen zodat het hele wafelijzer gevuld is. Gebruik niet teveel beslag. dan loopt het er aan de zijkant uit.
Wanner je nog nooit wafels hebt gebakken, is dit gewoon even experimenteren en ervaren. Legaal knoeien in de keuken 😉
Tefal Multisnack SW854D
Bak de wafel in ongeveer 4 tot 5 minuten goudbruin en verwijder ze daarna voorzichtig uit het apparaat. Nu kun je de volgende wafels bakken. Je hoeft het apparaat níet in te vetten!
Wordt het beslag te dik? Voeg dan een extra scheutje water toe...
Je kunt de wafels zowel koud als warm eten!

Op de foto heb ik Steviala Frost Poedersuiker over de wafel gestrooid...

NB: Wanneer je fruit eet bij deze wafels, is het niet meer GOK-groen maar GOK-oranje...

2 opmerkingen:

  1. Hoi Martine, weet je zeker dat de hoeveelheid water in het recept goed is? Ik heb ze net gemaakt maar het beslag is heel erg dun, net pannekoekenbeslag! Dus het worden maar iele wafeltjes...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, eigenlijk weet ik dat wel zeker. Laat het beslag nog even staan, vermoedelijk wordt het dan wat dikker!

      Verwijderen