10 oktober 2017

Andijviesalade met feta en pijnboompitten

Andijviesalade met feta en pijnboompitten
Andijvie is een veelzijdige groenten die je op veel manieren kunt bereiden. Gekookte andijvie, roergebakken andijvie, rauwe andijvie... Het kan allemaal!
De rauwe andijvie kennen de meeste mensen wel van de stamppot (zie het recept van vorige week!), maar wist je dat je er ook heerlijke salades mee kunt maken?
Gebruik hiervoor het meest lichte deel van de krop, die is het minst bitter. De rest kun je natuurlijk prima voor iets anders gebruiken!

Ingrediƫnten voor 2 personen:

200 gram fijngesneden andijvie
25 gram pijnboompitten
3 el (walnoot)olie
1 el (appel)zijn
25 gram kappertjes
1 el Steviala Sweet Maple
50 gram zure zilveruitjes
150 gram feta
peper
zout

Andijviesalade met feta en pijnboompittenBereiding:

Maak een dressing van de olie, azijn, Sweet Maple, peper en zout. Was de fijngesneden andijvie en laat deze heel goed uitlekken. Dep eventueel achtergebleven vocht op. Halveer de uitjes en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verkruimel 100 gram feta.
Doe de andijvie in een grote schaal en schep de kappertjes, uitjes en de verkruimelde feta erdoor met het grootste deel van de dressing. Verdeel de pijnboompitten over de salade. Snijd de resterende feta in grove stukken en leg deze er bovenop. Schenk nu het restant dressing voorzichtig over de feta.

2 opmerkingen: