Foodbloggers: Foodie Marjan

Toen ik bijna zes jaar geleden mijn foodblog startte, was ik echt niet de eerste foodblogger. Maar in de jaren daarna zijn er zeker heel veel foodbloggers bijgekomen! Bloggen (en vloggen) is  een populaire manier om je leven en informatie te delen op internet, en zelfs bedrijven hebben tegenwoordig vaak blogpagina's.
Hoeveel foodbloggers er zijn in Nederland? Ik heb werkelijk geen idee... Het zou me verbazen als het er minder zijn dan 500. In de Facebookgroep voor foodbloggers alleen al zitten namelijk ruim 325 bloggende foodies!

In de komende maanden stel ik een paar van deze foodbloggers aan jullie voor. Ook mag ik van elk van hen een recept met jullie delen.

Vandaag start ik met de foodblog 'Foodie Marjan'.


Oopsies gemaakt en gefotografeerd door 'Foodie Marjan'
Op haar blog schrijft Marjan: 
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Maar naarmate mijn blog wat langer bestaat deel ik veel meer dan alleen mijn recepten, naast een kijkje in mijn keuken is mijn blog nu ook een kijkje in mijn leven geworden!

Van Marjan mocht ik haar recept van de oopsies delen. Veel van mijn koolhydraatarme volgers hebben wel eens oopsies (koolhydraatarme broodjes) gemaakt, maar op mijn blog stond nog geen recept. 
Heb je nog nooit oopsies gegeten? Dan ben je vast blij met onderstaand recept van Marjan...

Oopsies:

Oopsies gemaakt en gefotografeerd door 'Foodie Marjan'

Ingrediƫnten:

100 gram roomkaas
3 eieren
Geraspte kaas
Sesamzaad (ter garnering)

Bereiding:

Verwarm de oven op 150 °C.
Klop de eiwitten los van het eigeel in een kom stijf. Dit doe je door de eiwitten in een schone kom te doen met een snufje zout en ze flink op te kloppen. Het eiwit is goed als je de bak op z’n kop kunt houden.
Mix het eigeel met 100 gram roomkaas tot een gladde massa, voor de smaak kan je er nog een beetje peper bij doen.
Voor de smaak heb ik door de mix met eigeel 3 eetlepels geraspte kaas.
Meng nu het eigeel met het eiwit, roer dit voorzichtig met een spatel door. Zo blijft je mengsel luchtig.
Leg op de bakplaatjes hoopjes van je beslag en strooi hier als je het lekker vindt wat kaas of sesamzaad overheen.
Na ongeveer 20/25 minuten zijn je broodjes klaar.
Zelf gebruik ik ze als ontbijt en lunch, heerlijk!

Reacties

  1. Ik ga ze een dezer dagen ook eens proberen. Leuk Martine!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ze al vaker gebakken en ze zijn zo lekker dat ze het ontbijt niet halen! Hihihi
    Het lekkerste vind ik de zoete variant zonder kaas maar met een beetje zoetstof en citroensap. Jammie!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten