04 juli 2018

Snelle bloemkoolsalade met spekjes

Komkommersalade met spekjes

Wil je je maaltijd vanavond snel op tafel hebben zonder veel in de keuken te hoeven staan? Dan is deze salade vast iets voor jou! Je hoeft alleen de  spekjes te bakken, de rest van de ingrediënten worden allemaal koud toegevoegd.



Ingrediënten voor 2 personen:

400 gram rauwe bloemkoolroosjes
50 gram mayonaise
2 eieren
2 bosuitjes
1 el water
125 gram spekjes
1 tl kruidenzout
1 el appelazijn
peper

Optioneel:
1 appel
100 gram doperwten

Komkommersalade met spekjes

Bereiding:

Bak de spekjes uit in een koekenpan. Kook de eieren en laat ze afkoelen. Meng in een kopje de mayonaise met de appelazijn, het zoet en wat peper. Maak de bosui schoon en snijd er smalle ringetjes van.
Maak kleine stukjes van de bloemkool. Je kunt de roosjes er allemaal stuk voor stuk afhalen, maar je kunt de bloemkool ook met een groot mes in kleine stukjes snijden.
Meng de bloemkool door de dressing en de bosui. Pel de eieren en hak ze in stukjes. Doe als laatste de afgekoelde gebakken spekjes erdoor en meng alles goed door elkaar.

Wil je deze salade in je koolhydratenuur eten? Voeg dan 100 gram doperwten en 1 in stukjes gehakte appel door. Je uurtje is dan compleet!
Zónder appel en doperwten is de salade GOK-groen.







Sale NL

7 opmerkingen:

  1. Ga het zeker maken.dank je voor het recept😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de salade gemaakt en deze was erg lekker! Ik ga nog meer recepten van je uitproberen. Ben benieuwd. Bedankt dat je zoveel recepten deelt met ons. Ben niet zo creatief, dus vind het erg lastig om wat in elkaar te sleutelen. Dit is voor mij echt perfect!
    Groetjes, Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat deze salade goed in de smaak viel! Ik vind het altijd erg leuk als mensen feedback geven op de recepten. Veel kookplezier gewenst!

      Verwijderen