11 augustus 2018

Weekmenu Grip op Koolhydraten 4 - Vakantie!



MAANDAG:

Ontbijt: GG-crackers met roomboter en vleeswaren
Lunch: 2 gebakken eieren met spek, rauwkost
Diner: Salade van rucola, watermeloen, munt en feta. Broodje hamburger met wat rucola, augurk en een tomaat. Serveer er een zomercocktail bij!

¼ vet/eiwit: feta, hamburger
¼ groene-lijst groenten: rucola, augurk, tomaat
¼ overige koolhydraten: broodje
¼ fruit: watermeloen


DINSDAG:

Ontbijt: 2 hartige ontbijtrepen
Lunch: Komkommer met tonijnsalade
Diner: Bloemkoolhuzarensalade met lekkere gok-groene garnering met vleeswaren, gekookt ei, en rauwkost. IJs met aardbeien en slagroom toe.

¼ vet/eiwit: cornet beef, ei, mayonaise, slagroom
¼ groene-lijst groenten: bloemkool, augurk, zilveruitjes, kappertjes
¼ overige koolhydraten: ijs
¼ fruit: aardbeien


WOENSDAG:

Ontbijt: Dikke plak cheesecake bij de koffie
Lunch: Rolletjes van vleeswaren, mayonaise en alfalfa. Gekookt ei
Diner: Pannenkoeken!
Vooraf: Groentensoep met balletjes en véél groene groenten.
Hoofdgerecht: 1 pannenkoek met spek (en/of ham en/of kaas)
Dessert: Rabarbermousse met aardbeien

¼ vet/eiwit: soepballetjes, spek
¼ groene-lijst groenten: soepgroenten, rabarber
¼ overige koolhydraten: pannenkoek
¼ fruit: aardbeien


DONDERDAG:

Ontbijt: 2 hartige ontbijtrepen
Lunch: Salade met biefstukpuntjes
Diner: Kibbeling met saus, groenteschotel. Fruit naar keuze

¼ vet/eiwit: vis, kaas, saus als deze zelfgemaakt is
¼ groene-lijst groenten: groenten in groenteschotel
¼ overige koolhydraten: korstje van de vis, saus als deze niet zelfgemaakt is
¼ fruit: naar keuze



VRIJDAG:

Ontbijt: 100 gram Griekse yoghurt met vezelrijke pittenmix
Lunch: Picknicken met de kinderen
Diverse GOK-groene hapjes: Boterhamworst met augurk, koude gehaktballetjes, groentespiesjes, gevulde eieren, ijsthee ... Combineer wat je lekker vindt en zorg dat er van alle 'kwarten' voldoende is om te variëren.

 ¼ vet/eiwit: 
¼ groene-lijst groenten: 
¼ overige koolhydraten:
¼ fruit: 

ZATERDAG:

Ontbijt: GG-crackers met roomboter en vleeswaren
Lunch: Spinaziemuffins
Diner: BBQ (zorg voor diverse soorten vlees en vis, liefst zoveel mogelijk zélf gemarineerd zodat er geen stoffen van de rode lijst in zitten.) Maak een salade van witte kool en een komkommer-selleriesalade, zodat er ook voldoende groenten zijn voor iedereen. Vergeet ook de champignons in spek niet, heerlijk voor jong en oud! Serveer er een heerlijke pindasaus bij en stokbrood. Sluit af met een vers-fruitsalade
Tip: Neem je liever geen stokbrood? Rooster dan wat koolhydraatarm brood.

¼ vet/eiwit: diverse soorten vlees/vis
¼ groene-lijst groenten: salades
¼ overige koolhydraten: stokbrood, pindasaus
¼ fruit: fruitsalade


ZONDAG:

Ontbijt: Dikke plak cheesecake bij de koffie
Lunch: Snelle bloemkoolsalade zonder appel en doperwten
Diner: Friet met kip en appelmoes. Snelle gebakken komkommer en/of komkommer in t zuur en/of komkommersalade met feta. Voor elk wat wils! Sluit af met ijskoffie

¼ vet/eiwit: kip, eventueel feta, amandelmelk, slagroom
¼ groene-lijst groenten: komkommer (meer komkommer dan friet op je bord)
¼ overige koolhydraten: friet
¼ fruit: appelmoes



Vakantie!

6 opmerkingen:

  1. Martine
    Bedankt weer voor het week menu
    Weer een heerlijke keuze
    Gr v Gonny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Domme vraag misschien: wat zijn GG crackers en waar zijn ze te koop?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De GG-crackers heten officieel GG-Scandinavian Bran Crispbread en zijn te koop bij Yvonne Lemmers in haar webshop of bij de dieetwebshop.

      Verwijderen