26 januari 2019

Biefstuk met portobello uit de wok


Een makkelijke, snelle maaltijd voor één persoon. Zo zie je maar weer dat gezond niet ingewikkeld hoeft te zijn!



Ingrediënten voor 1 persoon:

20 ml olijfolie
1 teen knoflook
10 gram verse gember
1 rode peper
1/4 tl laos
1/4 tl citroengras
2 portobello's
1 biefstuk van 125 gram
1 tl sojasaus
paar druppels vissaus
peper en zout

Bereiding:

Snipper de knoflook en hak de gember fijn. Snijd dunne repen van de rode peper. Bepaal hoeveel peper je wilt gebruiken, niet iedereen houdt van pittig! Verwarm 15 ml olie in een wokpan en bak hierin de knoflook met de gember en de laos en citroengras 2 minuten op niet al te hoog vuur.
Snijd de portobello's in stukken en bak ze 3-5 minuten op middelhoog vuur.
Maak ondertussen flakes (dunne plakken) van de biefstuk. Halveer ze als ze te grof zijn om goed rond te kunnen scheppen.
Bestrooi de biefstuk met peper en voeg dit aan de pan toe als de portobello's goed geslonken zijn. Doe dan ook de laatste olie erbij. Bak de biefstukflakes tot ze rosé zijn en voeg nu de sojasaus en vissaus toe. Proef of er extra zout nodig is. Door gebruik van soja- en vissaus is het gerecht vermoedelijk zout genoeg!




Cadeauwinkel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten