28 april 2019

Soep van witte kool


Soms wil een mens wel eens iets anders eten. Hoe dol ik ook ben op tomatensoep, groentesoep en kippensoep, ik wilde soep van een ander soort groente.
Een stuk witte kool dat nog in de koelkast lag inspireerde me. ­čśÇ
Volgens de offici├źle gokregels zou deze soep oranje zijn vanwege de pindakaas. Toch zou ik deze soep ook in een groene maaltijden durven eten, vanwege de vezels en eiwitten die de soep ├│├│k bevat. Iedereen mag z├ęlf beslissen of hij/zij dat ook doet!

Ingredi├źnten voor 4 koppen soep:

300 gram gesneden witte kool
10 ml olijfolie
1 tl sambal oelek
1 tl ketjap asin
1 tl zout
750 ml kippenbouillon
40 gram pindakaas
100 gram taug├ę
4 eieren



Bereiding:

Verwarm de olie in een pan en stoof de witte kool met het zout, de sambal en de ketjap gedurende 10 minuten tot de kool zacht is.
Schenk de warme bouillon op de kool en breng het opnieuw aan de kook. Laat de kool nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg daarna de pindakaas toe en roer deze goed door.
Vermaal nu met een staafmixer alles tot een gladde soep.
Verdeel de kokende soep over 4 borden en verdeel de rauwe taug├ę over de soep. Leg in iedere kom soep een gekookt eitje.


Elektronica Deals 2019

2 opmerkingen: