Italiaanse gehakttaart

Deze hartige gehakttaart kan prima als hoofdgerecht worden gegeten (met extra groenten erbij natuurlijk 😉) maar ook bij een buffet is dit een pronkstuk!
Wanneer je geen keukenmachine of hakmolen hebt, kun je de groenten ook handmatig zéér fijn snijden.



Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram rundergehakt
250 gram Italiaanse roerbakgroenten
3 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 ei
1 tl zout
1 tl peper
5 gram psylliumvezels
25 gram ketchup
25 gram (fijne) geraspte kaas



Bereiding:

Vermaal de roerbakgroenten in een hakmolen tot deze zeer fijn is (geen puree). Meng de groenten daarna met de overige ingrediënten, maar gebruik de kaas nog niet.
Duw het mengsel goed aan in een kleine ronde ovenschaal of siliconenvorm. Gebruik géén springvorm, want dan lekt het vet er uit.
Bak de taart in een voorverwarmde oven 25 minuten op 200 °C. Haal de taart uit de oven en verwijder het vocht aan de buitenrand. Verdeel nu de kaas over het gehakt. Bak de taart nog 5 minuten mét de kaas.



Cadeauwinkel

Reacties

  1. Dat lijkt me erg lekker Martine. Ben gek op gehaktbroden. Of taarten. Welke ketchup gebruik je? Het is een gok groen recept dus ik ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meestal kies ik voor een ketchup zonder toegevoegde suiker. Je mag een theelepel gok-groen rekenen, en van een suikervrije iets meer. Dus moet kunnen ;-)

      Verwijderen
  2. Ik denk dat als ik gewoon jouw aanwijzingen volg, ik dat best kan maken. Voel me altijd onzeker over mijn keuken prestaties. Lijkt me lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten