10 juli 2019

Koolhydraatarme rabarbertaart (glutenvrij)

Op de taart op de foto gebruik ik moes van roodfruit en rabarber

Om nu te zeggen dat ik dagelijks rabarber eet gaat wel ver, maar vier keer in de week toch zeker! Ik vind het echt heerlijk en doordat het koolhydraatarm en gok-groen is, kan ik er onbeperkt van genieten. Dat doe ik dus ook.
Onlangs deelde ik al het recept voor rabarberlimonade, maar met de rabarbercompote maakte ik nu ook een heerlijke taart!

Ingrediënten voor 6 à 7 puntjes:

100 gram amandelmeel
2 eieren
100 gram Griekse yoghurt
100 gram rabarbercompote voor de bodem
20 gram olijfolie
25 gram Sukrin (rode zak)
Rabarber of Rabarber met roodfruit als topping



Bereiding:

Eerst bak je de bodem.
Breek de eieren boven een kom en mix ze een minuut op de hoogste snelheid. Maal nu met de staafmixer de 100 gram rabarbercompote erdoor en mix vervolgens ook de andere ingrediënten erdoor.
Vul een kleine ronde taartvorm en bak de bodem 20-25 minuten op 160 °C in een voorverwarmde oven. De bodem moet gaar zijn maar mag licht van kleur blijven.
Laat de taartbodem afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.
Verdeel nu naar wens rabarber over de taart. Ook de moes van roodfruit en rabarber is hier érg lekker op, maar dan wordt de taart natuurlijk wel 'oranje'.

Tip: Verdeel de rabarber pas over de taart vlak voordat je hem serveert. De bodem is in te vriezen, maar als de rabarber erop is gedaan moet hij op 😀
Een beetje 'poedersuiker' van Steviala of Sukrin maakt de taart nóg lekkerder!



Reizen algemeen

2 opmerkingen:

  1. Martine, moet je de rabarber door de bodem mixen?? Zo zie ik het niet op het plaatje?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er gaat 100 gram rabarbercompote door het deeg van de bodem. Bovenop kun je dan rabarbercompote of moes van rabarber en roodfruit doen.
      Ik heb de tekst nog wat aangepast zodat het duidelijker is!

      Verwijderen