11 september 2019

Andijviepakketjes met bacon en camembert

Het idee voor dit recept ontstond toen ik onverwacht géén andijviestamppot kon maken, maar al wel andijvie in huis had. En omdat weggooien hier geen optie is, maakte ik een lekkere lunch van mijn zak andijvie...
Ik koos voor camembert en bacon omdat ik dat in de koelkast had. Wellicht heb jij brie en ontbijtspek of rauwe ham en blauwe kaas? Varieer er lekker op los!

Ingrediënten voor 1 persoon:

250 gram gesneden andijvie
50 gram bacon
50 gram camembert


Bereiding:

Zet een pan met water op en doe de andijvie erbij zodra het water kookt. Laat het nu 2 minuten koken en gooi de andijvie dan in een groot vergiet. Koel het met koud water.
Knijp de gekookte andijvie zo goed mogelijk uit, zodat er zo min mogelijk water achterblijft.
Maak nu 3 pakketjes van de andijvie en rol deze in de plakken bacon. De kaas kun je ín het pakketje verstoppen, maar er ook overheen laten smelten. Wil je de kaas ook gesmolten ín het pakketje houden? Dan zul je de bacon beide kanten op moeten rollen.
Bak de pakketjes nu 15 minuten in de airfryer op 180 °C. In de oven kan natuurlijk ook, dan zal het minstens 5 minuten langer duren!



Back2Study 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten