05 oktober 2019

Krokante koolhydraatarme schnitzel

Wanneer ik in een restaurant eet, heb ik vaak zin om een schnitzel te bestellen. Heerlijk vind ik ze. Met saus, maar ook gewoon helemaal naturel. Wel op voorwaarde dat er een lekker korstje omheen zit, en geen droge paneerplak. Toch bestel ik dan vervolgens maar zelden een schnitzel. De laag paneermeel staat me tegen, en ik wil graag óók wat andere koolhydraten eten. En biefstuk is tenslotte ook lekker. 😁


Thuis ging ik aan de slag met een krokant laagje om de schnitzel waar géén koolhydraten in zitten, maar toch heel lekker is. Na een paar keer oefenen (al die schnitzels gingen wel op hoor!) kwam ik tot onderstaand recept. Ik vind het een toppertje!

Ingrediënten:

3 à 4 schnitzels (± 400 gram)
30 gram roomboter
1 ei
1 tl paprikapoeder
50 gram strooikaas (Parrano Originale strooikaas)
20 gram haverzemelen
peper en zout



Bereiding:

Meng de kaas met de zemelen, paprikapoeder en wat peper en zout. Verdeel dit over een groot bord.
Breek een ei in een diep bord en klop het ei los.
Dep de schnitzel goed droog en haal hem daarna zorgvuldig door het ei. Leg hem daarna op het bord met het 'paneerlaagje' en zorg dat de gehele schnitzel bedekt is.

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de schnitzel aan beide kanten op middelhoog vuur in ongeveer 8 tot 10 minuten goudbruin. Verleng of verkort de baktijd bij een extra dikke of dunne schnitzel!





Mooi en gezondMooi en gezond

4 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker! 2at bedoel je met strooikaas? Die Zwitserse met die mevrouw op het busje?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wanneer je op het woord 'strooikaas' klikt bij de ingrediënten, kom je bij de kaas uit die ik heb gebruikt.
      Ik heb het merk er nu ook achter gezet, want deze vraag heb ik vaker gehad!

      Verwijderen
  2. Oooh Martine. Ik heb nog nooit een schnitzel gegeten. Ik houd niet van gepaneerd vlees, je weet niet wat er onder zit 🙄.
    Nu heb ik een gepaneerde schnitzel gegeten en ik heb gesmúld! Dank daarvoor

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat leuk om te lezen Mirjam! Inderdaad ben ik ook altijd bang dat er slecht vlees in die gepaneerde lappen zit. Nu kun je zelf de kwaliteit van je vlees bepalen!

      Verwijderen