12 oktober 2019

Loempia-omelet

Af en toe sta ik het mezelf  toe om een loempia van de Chinees te eten. Heerlijk! Toch doe ik dat niet heel vaak, want er zit een flinke deeglap aan de buitenkant.
Om toch vaker een 'koolhydraatarme loempia' te kunnen eten, bedacht ik een lekker alternatief. En nu weet ik dus niet meer welke ik lekkerder vind!

Ingrediënten voor 1 loempia:

2 middelgrote eieren
1 el water
3 tl olijfolie
75 gram beenham in blokjes
1/2 tl fijngehakte gember
1/2 tl fijngehakte knoflook
1/4 tl sambal
40 gram gesnipperde ui
200 gram taugé
1 tl sojasaus
Peper en zout

Optioneel:
Pindasaus
Geroosterde uitjes
Kroepoek

Bereiding:

Breek de eieren en klop ze los met peper en zout en het water. Verhit 1 tl olijfolie en bak het eimengsel in een grote koekenpan tot een dunne omelet.
Leg de omelet op een bord. Verhit de overige olie en fruit de uitjes met sambal, knoflook, gember en hamblokjes 1 minuut op redelijk hoog vuur. Doe nu de taugé erbij en bak het al roerend tot de taugé redelijk geslonken is. Blus af met de sojasaus.

Schep ongeveer de helft van het groentemengsel op de omelet en vouw deze dicht. Leg hem in een ovenschaaltje. Schep de rest van de groenten erboven op. (Zie filmpje)
Bak de loempia-omelet nu 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C .Wanneer je wilt kun je de loempia verder garneren met bijvoorbeeld gebakken uitjes, pindasaus en/of kroepoek. Er komen dan wel extra koolhydraten bij natuurlijk, dus dit gerecht wordt dan GOK-oranje!KokenKoken

4 opmerkingen: