09 oktober 2019

Martine's koolhydraatarme crackers



Deze zelfgebakken crackers vind ík de lekkerste verantwoorde koolhydraatarme crackers die ik gemaakt en geproefd heb. Ik wilde in deze crackers bewust géén lijnzaad gebruiken, omdat niet iedereen daar goed tegen kan. Vind je hennepzaad te kostbaar en kun je wél goed tegen gemalen lijnzaad? Dan kun je het prima vervangen. Het resultaat zal nét een beetje anders zijn maar ook erg lekker!


Ingrediënten voor 4 crackers:

20 gram sesamzaad
10 gram chiazaad
15 gram gepeld hennepzaad
5 gram eiwitpoeder
10 gram colon clean
10 gram haverzemelen
10 gram zonnebloempitten
100 ml water
snuf zout




Bereiding:


Weeg in een kommetje alle ingrediënten af en voeg als laatste het water toe. Roer goed door tot je een smeuïge massa krijgt.
Verdeel het mengsel in vieren en strijk het met de bolle achterkant van een lepel tot vier mooie ronde crackers. Gebruik hiervoor een bakmat of bakpapier.
Bak de crackers 9 minuten op 800 Watt in de magnetron. Heb je geen draaischijf? Wissel ze dan halverwege een keer om van plek, zodat er geen stukken verbranden.
Draai de crackers na 9 minuten om en bak ze nog 2 à 3 minuten tot ze krokant zijn. Laat ze op een bord goed afkoelen voordat je ze in de vershouddoos doet.






De vormpjes die ik in het filmpje gebruik kocht ik ooit bij de Lidl. Daar zijn ze af en toe nog verkrijgbaar. AliExpress verkoopt een vergelijkbaar vormpje dat 1 cm kleiner is.
De handige ronde vershouddoos kocht ik bij Bol.com. Er kunnen maar liefst 16 crackers in!




5 opmerkingen:

  1. Enig idee Martine hoe lang ze in de oven moeten? 160° en dan 20 minuten misschien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Langer dan 20 minuten. Ik zou ze op 180 graden zeker 30 minuten bakken. Dan beoordelen of ze langer moeten. Tussentijds wel een keer keren.

      Verwijderen
  2. Ik gebruik geen chia zaad ivm hoge bloeddruk, kan je dit weg laten of moet ik er iets anders voor in plaats nemen bv lijnzaad

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Recept gemaakt met succes! Had de vormpjes in huis en wat een goed idee om ze daar in te doen! Had geen ei poeder in huis, dit vervangen door kokosmeel. Dit werkte ook prima! Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen