22 november 2019

Broccolibrood met spek en kaas

Met 'broden' als deze hoef je het gewone brood helemaal niet meer te missen. Dit is echt smullen! Het maken van het brood kost heel weinig tijd, want alles gaat in één grote kom. Husselen, bakken, klaar!



Ingrediënten voor 8 porties:

400 gram broccolirijst
2 eieren
200 gram geraspte oude kaas
25 gram Colon Clean
150 gram spekreepjes
1 el Italiaanse kruiden
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
Peper



Bereiding:

Bak de spekreepjes in een koekenpan in ongeveer 10 minuten knapperig.
Klop de eieren in een grote kom met een garde goed los en schuimig. Voeg nu de broccolirijst, 150 gram oude kaas en colon clean toe. Schep dit goed door elkaar.
Doe nu de gebakken spekreepjes, de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en uienpoeder erbij. Maal er wat peper over en schep alles nogmaals heel goed door elkaar.
Stort het mengsel in een (silliconen) ovenschaal. Verdeel de laatste 50 gram kaas over het brood.
Bak het in een voorverwarmde oven, 30 minuten op 180 °C.
Laat het brood na het bakken afkoelen in de vorm en stort het later voorzichtig op een plank.


Extra lekker: Snijd twee kleine stukken van het brood en bak deze even in een koekenpan. Leg tussen de plakken brood nog wat extra geraspte kaas óf een plak kaas. Smullen!!



Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 opmerkingen: