16 december 2019

Kerstbrood

Daar is hij dan, een kerstbrood uit De keuken van Martine! Door de rozijnen is dit brood niet helemaal koolhydraatarm (gok-groen) maar het is wel koolhydraatbeperkt en zeer geschikt voor de feestdagen! Ook als vervanging voor de oliebol is dit een hele gezonde keuze.
Ik sneed 15 sneden van het brood, maar je kunt er zelfs 18 uithalen als je dunne plakken snijdt.


Ingrediënten:

5 eieren
60 gram zachte boter
100 gram amandelmeel
30 gram haverzemelen
300 gram Griekse yoghurt
60 gram Colon Clean
1 zakje bakpoeder
1/4 tl zout
30 gram Sukrin
Rasp van 1 sinaasappel
75 gram rozijnen
75 gram hele hazelnoten
Steviala Frost poedersuiker


Bereiding:

Trek met een zesteur de schil van een gewassen sinaasappel. Snijd de sliertjes daarna in kleine stukjes.
Breek de eieren boven een kom en mix ze op de hoogste stand met een mixer één minuut zodat ze goed gaan schuimen. Voeg nu het amandelmeel, de zemelen, yoghurt en boter toe. Mix het geheel weer even. Voeg nu de Colon Clean, het bakpoeder, zout en sukrin door het beslag.
Spatel daarna de rozijnen, hazelnoten en sinaasappelrasp erdoor.
Stort het geheel in een siliconen cakevorm en bak het brood 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat het daarna afkoelen in de vorm. Bestrooi het brood voordat je het serveert met Steviala Frost poedersuiker.


2 opmerkingen: