15 februari 2020

'Snekspek'

Weten jullie wat 'knabbelspek' is? Het is snack van enorm krokant gebakken spek met zwoerd. Er wordt zout aan toegevoegd, maar vaak ook nog allerlei andere stoffen om het lekkerder te maken. Veel mensen zijn dól op dit spek en in de 'koolhydraatarme wereld' wordt het veel gegeten.
Zelf ben ik eerlijk gezegd géén fan van dit spek. De naturel variant met alleen zout vind ik vrij smakeloos, en de variant met smaakversterkers en dextrose wil ik niet... Daarbij vind ik het spek ongelooflijk droog... Maar, ik ben wél dol op spek!
Ik besloot daarom om mijn eigen knabbelspek te maken...
Ik waarschuw jullie, dit spek is gevaarlijk lekker!

Ingrediënten: 

250 gram speklappen
1 el grillkruiden
½ tl gerookte paprika poeder
flinke snuf peper
⅛ tl zout
1 tl citroensap
1 tl ketjap manis
1 tl sojasaus

Bereiding:

Snijd het spek in repen van 1 centimeter en roer de ingrediënten van de marinade door elkaar. Meng de spekreepjes goed door de marinade. Laat het nu minimaal 1 uur intrekken, maar nog liever een hele nacht. De smaken kunnen dan helemaal door het vlees.

Bak de spekreepjes in de airfryer op 200 °C gedurende 8 - 10 minuten. Laat ze afkoelen.
De reepjes zijn zowel koud als warm heerlijk als snack!



ComputerComputer

3 opmerkingen:

  1. Als je zoals ik geen airfryer hebt hoe moet het dan? Ik een pan of
    in de oven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou het dan in de oven doen, en dan langer dan in de airfryer. Steeds even kijken of het spek goed is. Ik heb het niet in de oven gebakken dus ik weet niet hoe lang dat dan is.

      Verwijderen
  2. Eindelijk aan toe gekomen om te maken. Ik heb vorige week mijn Montana binnen gehad en op zoek gegaan naar recepten. Dit lekker!!!

    BeantwoordenVerwijderen