14 maart 2020

Griekse gevulde portobello

 Portobello's staat hoog op de lijst van mijn favoriete groenten. Je hoeft er weinig aan te doen en je hebt toch heel makkelijk een voedzame maaltijd. Het blijft altijd weer een uitdaging om ze op een originele manier te vullen.
Dit keer maakte ik Griekse portobello's.


Ingrediënten voor 1 persoon:

100 gram feta
1 groene peper uit een pot
2 portobello's
25 gram zwarte olijven
3 cherrytomaten
1 tl oregano
1 tl citroensap
1 tl olijfolie



Bereiding:

Snijd de olijven in grove plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd hem in dunne reepjes en daarna in stukjes. Snijd de tomaten in vieren. Verkruimel de feta.
Meng nu alles door elkaar, doe de olie en het citroensap erbij en vul de opening van de portobello's met het mengsel. Zet de portobello's in een licht ingevette ovenschaal en bak ze 20 minuten in de oven op 180 °C.

Tip: Het feta-mensgel is ook lekker zónder de portobello, maar gewoon in een tapasschaaltje gebakken. Je kunt het dan bijvoorbeeld als voorgerechtje gebruiken voor meerdere personen.



GezondheidGezondheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten