19 juni 2020

Kazige cake

Hoewel de naam van het recept doet het vermoeden dat het hier om een 'cheesecake' gaat, is dat toch niet waar. Dit recept is voor een échte cake, maar dan een hartige variatie zónder suiker en met kruiden en kaas. Ik vind het zelf echt een toppertje. Lekker als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor!



Ingrediënten:

4 eieren
200 gram amandelmeel
110 gram roomkaas
100 gram room
125 gram geraspte pittige kaas
2 tl gerookt paprikapoeder
1 tl peper
1 tl zout
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
2 tl bakpoeder
1 tl mosterd


Bereiding:

Breek de eieren in een grote kom en klop ze met een mixer op de hoogste stand gedurende een minuut goed schuimig. Doe nu de overige ingrediënten bij de eieren, maar houd 25 gram kaas achter.
Mix het beslag nogmaals even kort door en giet het in een siliconen cakevorm. Verdeel de laatste kaas over de bovenkant van de cake. Bak de cake nu in het midden van een voorverwarmde oven, 40 minuten op 170°C.
Laat de cake afkoelen en snijd hem in plakken.

2 opmerkingen: