Eenvoudige koolhydraatarme kaascrackers

Deze crackers maak je van plakken jonge of jongbelegen kaas die je kant en klaar kunt kopen. Je kunt volvette kaas gebruiken of 35+ kaas en zelfs kaas met een smaakje. De crackers zijn zo uit het vuistje al lekker, maar je kunt ze natuurlijk ook nog beleggen.


Ingrediënten:

4 plakken kaas van ± 25 gram per stuk
kruiden naar keuze


Bereiding:

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de plakken kaas doormidden en bestrooi ze desgewenst met kruiden naar keuze. 
Ik gebruikte een combinatie van Italiaanse kruiden, paprikapoeder met knoflookpoeder, Mexciaanse kruiden en zwarte peper.
Bak de kaas in een voorverwarmde oven op 200 °C ongeveer 20 minuten. Laat ze daarna afkoelen. In de koelkast kun je de crackers enkele dagen bewaren. Hoe verser, hoe krokanter!
Heb je een cracker over die niet meer krokant is? Verkruimel hem dan eens over een salade of een kop soep... 




Bol 10-daagseBol 10-daagse

Reacties

  1. Ja zijn lekker, ik doe er ook wat pitten of zaden bij en maak ze in een klein oud pannetje op bakpapier, laag opzetten en als het bubbelt is het goed. Ik hou ervan te zien wat er gebeurt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo lekker dit,ook lekker om plak kaas in 3en te doen,insmeren met geklopt ei en dan wat zaden en pitten erover doen.Zo lekker,maar ook om te beleggen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten