Kleverige kipkluifjes met pit

Dit makkelijke recept voor kipkluifjes kreeg een make over. Ik veranderde iets aan de ingrediënten en maakte een nieuwe foto. Ze waren al lekker, maar nu zijn ze nóg lekkerder!
De oven doet het werk terwijl jij lekker in de zon zit 🌞

Ingrediënten:

1 kilo kipkluifjes
2 el Steviala Holy Hon
1 el zoete chilisaus 
2 el ketjap manis
2 el olijfolie
1 el sojasaus
1 tl paprikapoeder
1 rode peper met zaadjes
3 tenen knoflook
zout naar smaak

Bereiding:

Snipper de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peper in dunne reepjes. Als je niet van (erg) pittig houd, kun je de zaadjes uit de peper beter weglaten. Roer nu in een grote bak de Sweet Bee, chilisaus, paprikapoeder en olie goed door elkaar. Schep daarna de knoflook en peper erdoor. Doe nu de kip erbij en schep alles goed om, zodat om alle kip een laagje marinade komt. Desgewenst kun je nog zout toevoegen, maar in de sojasaus en ketjap zit al veel zout.
Laat de marinade het liefst een paar uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 200° C. Leg de kip mét marinade in een ovenschaal en bak ze gedurende 25-30 minuten. De baktijd hangt af van de grootte van de pootjes. Beter iets te lang dan te kort!
Serveer de kip in een mooie schaal en giet de marinade er weer over. Serveer er servetjes bij voor optimaal kluifplezier. 😁


Reizen

Reacties

  1. Marianne Dahlmans26 april 2013 om 12:02

    ze zijn heerlijk Martine!! Kipkluifjes zijn hier ook favoriet, je kipkluifjes in cola maken we nog regelmatig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed om te horen Marianne! Ik zet ze binnenkort ook maar weer eens op het menu... :-)

      Verwijderen
  2. Ga het vandaag eens proberen .Ben benieuwd.

    Lienepien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, eetbaar was het wel maar zeker niet voor herhaling vatbaar

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten