10 augustus 2020

Weekmenu Grip op Koolhydraten 10 - Snel en makkelijk


Vaak vinden de mensen om mij heen mijn manier van eten 'moeilijk'. Een boterham smeren is namelijk zo gebeurd, maar mijn maaltijden bereiden schijnt voor een normaal mens bijna niet mogelijk te zijn. Ik denk dat het smoesjes zijn, maar ja, dat zeg ik natuurlijk niet ­čśé
Om te laten zien dat het ├ęcht niet moeilijk is om koolhydraatbeperkt te eten, heb ik een 'snel en makkelijk' weekmenu gemaakt.
De voorbereidingen voor het ontbijt en de lunch kosten hooguit 5 tot 10 minuten, de voorbereidingen voor het diner maximaal 15 tot 20 minuten.

In onderstaand weekmenu zie je ook dat je niet iedere dag een compleet koolhydratenuur hoeft te doen. Zorg ervoor dat in elk geval de twee groene kwarten gevuld zijn, en varieer in de oranje kwarten! Op deze manier hoef je ook niet bang te zijn dat je ongemerkt toch te veel 'oranje' zou eten.

MAANDAG:

Ontbijt: Lijnzaadcrackers met roomboter en vleesbeleg naar keuze
Lunch: Kaas-MiM
Diner: Preipannetje met banaan en doperwten met een stukje  vlees/vis naar keuze

¼ eiwitten/vetten: vlees/vis, olijfolie
¼ groene groenten: prei
¼ fruit: banaan
¼ overige koolhydraten: doperwten

DINSDAG:

Ontbijt: 50 gram noten naar keuze (geen pinda's en cashewnoten)
Lunch: Rolletjes van 1 ons vleeswaren met zure augurken
Diner: Speklappen met courgette en champignons. Serveer met (bloemkool)rijst.

¼ eiwitten/vetten: speklappen, creme fraiche, olie
¼ groene groenten: 100 gram courgette, champignons, optioneel: bloemkoolrijst

¼ fruit: --
¼ overige koolhydraten: extra courgette, optioneel: rijst

WOENSDAG:

Ontbijt: 100 gram Griekse yoghurt met muesli
Lunch: Griekse gevulde portobello
Diner: Snelle roerbakschotel van gehakt, taug├ę en komkommer met verse ananas.

¼ eiwitten/vetten: gehakt
¼ groene groenten: taug├ę, komkommer
¼ fruit: ananas
¼ overige koolhydraten: pinda's

DONDERDAG:

Ontbijt: Lijnzaadcrackers met roomboter en vleesbeleg naar keuze
Lunch: Loempia-omelet
Diner: Andijviesalade met pijnboompitten en feta, hamburger

Geen koolhydratenuur... We noemen dit een 'groene dag'.

VRIJDAG:

Ontbijt: Plakken komkommer besmeerd met pat├ę en/of filet Americain
Lunch: Kaas-MiM
Diner: Snelle aardappelgratin met kipfilet, sappige champignons en appelmoes

¼ eiwitten/vetten: slagroom, kipfilet
¼ groene groenten: champignons
¼ fruit: appel
¼ overige koolhydraten: aardappel

ZATERDAG:

Ontbijt: 50 gram noten naar keuze (geen pinda's en cashewnoten)
Lunch: 2 Ei-muffins met spek, stuk komkommer in plakken
Diner: Auberginepizza  met beleg naar keuze. Vanille-ijs met fruit naar keuze

¼ eiwitten/vetten: beleg naar keuze
¼ groene groenten: Aubergine
¼ fruit: naar keuze
¼ overige koolhydraten: vanille-ijs

ZONDAG:

Ontbijt: 2 gekookt eieren met toefje mayonaise
Lunch: 100 gram Griekse yoghurt met muesli, paar blokjes kaas
Diner: Biefstuk met portobello uit de wok. 150 gram Griekse yoghurt met aardbeien.

¼ eiwitten/vetten: biefstuk, 100 gram Griekse yoghurt
¼ groene groenten: portobello
¼ fruit: aardbeien
¼ overige koolhydraten: 50 gram Griekse yoghurt

Weekmenu 1 tot en met 9 vind je HIER.

Draag 'm met trots

  We mogen weer

2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk en gevarieerd weekmenu weer met makkelijk te bereiden gerechten.
    Dank je wel voor de moeite die je hier telkens weer insteekt!

    BeantwoordenVerwijderen