11 juli 2020

Zelf maken of zelf kant-en-klaar kopen?

Deze vraag komt hier in huis regelmatig terug... Het liefste zou ik alles zelf maken, want dan weet ik precies wat ik eet... Dat vind ik belangrijk.
Toch zijn er méér dingen in mijn leven belangrijk, en relaxen en voldoende rust horen daar zeker bij. Alles zélf maken kost tijd, soms véél tijd. Daarbij is dingen zélf maken alleen maar echt voordelig als je grotere hoeveelheden kunt maken. En in een eenpersoonshuishouden zijn grote hoeveelheden natuurlijk niet handig. Daarbij komt, dat als ik uit eten ga ik ook niet precies weet wat er gebruikt is in mijn gerechten. En uit eten gaan blijft toch echt een hobby!

Regelmatig stel ik mezelf weer de vraag 'Maak ik het zelf óf koop ik een kant-en-klaar variant?'
Ik durf best eerlijk toe te geven dat ik soms dus kies voor iets dat al kant en klaar is. Wat ik dan in elk geval wél een voorwaarde vind, is dat het gekochte product aan een aantal eisen voldoet.
Vrij van smaakversterkers is voor mij dé belangrijkste voorwaarde. Maar ook in mijn koolhydraatarme maaltijden wil ik dus geen producten met (veel) verborgen suikers. Het is dan dus zaak om goed de etiketten te lezen.

Salade van fricandeau, oude kaas, kiemgroenten, avocado
en tomaatjes. Hier overheen de SMAAKgeheimen...

Hoe doen jullie dit? Maken jullie alles zelf of kopen jullie dingen kant en klaar. En welke producten zijn dat dan?

Een eenvoudige maaltijd van twee eieren, 2 mini
komkommers en SMAAKgeheimen...


In dit blogbericht zien jullie een aantal foto's van mijn dagelijkse 'makkelijke maaltijden' die ik heel eenvoudig op smaak heb gebracht met een dressing van SMAAKgeheimen. Dit zijn kleine flesjes die ook niet eindeloos open hoeven te blijven staan. Ze bevatten géén suiker, alleen een kleine hoeveelheid fruitsap om ze op smaak te brengen. Ik ben er erg blij mee!
Per 100 gram zit er ongeveer 9 gram koolhydraten in, maar je gebruikt natuurlijk maar een klein beetje in een maaltijd. Per portie is het dan nog géén 2 gram koolhydraten. Ik beschouw dit dus als gok-groen. 😊


Asperges in rosbief/ham met daarover
SMAAKgeheimen...

Graag hoor ik jullie ervaringen en problemen bij het zelf maken van producten óf bij het kopen van kant-en-klaar producten!1 opmerking:

  1. Hoi Martine. Over het algemeen maak ik alles zelf en koop ik ook verse onbewerkte groentes.
    Ook de kruidenmixen maak ik zelf, dankzij jouw handige kaarten!
    Máár heel soms bezondig ik mij aan n kant en klare pizza of patat en eet ik n plakje koolhydraatarm brood van de supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen