15 november 2020

Koolhydraatarme rijstsalade met gerookte kip

Ook in mijn koelkast staan soms restjes. Hoewel ik heel bewust mijn boodschappen bestel om zo min mogelijk te verspillen, gaat niet alles in één keer op. Zo hield ik een stukje gerookte kip over en er was ook een bakje crème fraiche aangebroken. Een prima combinatie, maar nog geen compleet gerecht. 
Vaak ga ik dan even googelen om te zien in welke gerechten deze ingrediënten vaak terugkomen. Gerechten kopiëren van iemand anders vind ik geen uitdaging, het is veel leuker om zélf creatief bezig te zijn. Maar je laten inspireren door anderen is natuurlijk wél leuk! Na wat experimenteren met de smaken ontstond onderstaande salade. Persoonlijk vind ik het een toppertje!


Koolhydraatarme rijstsalade

Ingrediënten voor 1 persoon:

200 gram bloemkoolrijst
100 gram komkommer
2 bosuitjes
75 gram gerookte kipfilet
30 gram mayonaise
60 gram crème fraîche
1 mespunt witte peper
1 tl kerriepoeder
zout naar smaak


Bereiding:

Stoom de bloemkoolrijst zodat deze beetgaar is. Zelf doe ik dat in een magnetronschaal, anderhalve minuut op vol vermogen. Laat de rijst afkoelen. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en gooi dit weg. We gebruiken alleen het vruchtvlees zodat de salade niet te nat wordt. 
Snijd de kipfilet en komkommer in blokjes en de bosui in dunne ringen.
Meng in een kommetje de mayonaise met de crème fraîche, de kerrie en peper en zout. Roer dit goed door. Alleen de kip bevat wat zout, er mag dus nog best een flinke snuf bij om de salade op smaak te brengen.
Hussel nu in een grote kom de rijst met de kip en groenten en voeg de dressing toe.
Serveer de salade in een diep bord of een schaaltje.

Je kunt de salade eventueel uitbreiden met dopertwen of edamame (beide gok-oranje). Ook stukjes ananas passen er prima door en zo maak je een compleet koolhydratenuur!


Sint 2020Sint 2020

1 opmerking:

  1. Edamame, daar moest ik even op googlen, had ik nog nooit van gehoord, weer wat geleerd 😀

    BeantwoordenVerwijderen