Je kunt de puntjes naar wens 'opleuken' met zelfgemaakte suikervrije jam of wat vers fruit. De taart bevat dan wat méér koolhydraten, maar nog altijd véél minder dan de gewone varianten!
Ingrediënten voor 8-10 punten:
Bodem:
100 gram amandelmeel100 gram boter
10 gram colon clean
20 druppels stevia
Vulling:
450 gram Griekse yoghurt
200 gram roomkaas (20% vet)
4 blaadjes gelatine
100 ml volle melk
40 druppels stevia (of naar smaak)
![]() |
De bodem voordat deze gebakken is! |
Bereiding:
Bekleed de onderkant van een springvorm (24 cm doorsnede) met bakpapier en klem de rand eroverheen.Verwarm in een steelpannetje de boter tot deze gesmolten is, hij moet niet gaan verkleuren en spetteren! Roer nu met een lepel het amandelmeel, de stevia en de colon clean door de boter.
Schep het deeg op het bakpapier en druk het met een natte lepel zo goed mogelijk uit in de vorm. Probeer om het alleen aan te drukken en niet te 'vegen'.
Bak de bodem in een voorverwarmde oven 10 minuten op 180 °C. Draai de oventemperatuur naar 150 °C en bak hem nog 5 minuten. Haal de springvorm uit de oven en laat de bodem afkoelen.
![]() |
Ook 'naturel' is deze taart heerlijk van smaak! |
Leg de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat ze in 10 minuten goed zacht worden. Mix de roomkaas door de yoghurt en zorg dat je geen klontjes meer ziet. Verwarm de melk met de druppels stevia in een klein steelpannetje. Als de melk warm is - koken hoeft niet - kan de gelatine erbij. Knijp deze goed uit voordat je het toevoegt en roer het direct goed door.
Schenk de warme melk nu bij het yoghurtmengsel terwijl je het geheel doorroert. Als het goed gemengd is, kan het mengsel op de gebakken bodem. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Je kunt de taart naar wens garneren met jam of vers fruit (gok-oranje). Wil je hem helemaal koolhydraatarm houden? Dan zijn geroosterde nootjes, rabarbercompote, cacaonibs of geraspte kokok ook lekkere alternatieven!

Alsnog van harte gefeliciteerd meis, en die taart ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel!
VerwijderenO Martine, wát een heerlijke taart! Hoe lang blijft deze lekker in de koelkast? Ik heb me een dag vergist, zou hij zondag nog te eten zijn?
BeantwoordenVerwijderenJa hoor, zondag kun je hem nog eten. Zet de taart wel goed afgedekt in de koelkast!
VerwijderenNou zal voor mezelf deze taart eens gaan maken,lijkt me wel wat!
BeantwoordenVerwijderenHallo Martine, ik vind de yoghurt taart heerlijk maar het is wat veel zuivel voor mijn darmen. Zou je het ook met soja yoghurt kunnen maken?
BeantwoordenVerwijderenDat lijkt me het proberen waard!
Verwijderen