Draadjesvlees met jus uit de slowcooker

De foto's bij dit gerecht geven helaas niet goed weer hoe ontzettend lekker het vlees was... Ik was van te voren niet van plan dit recept op mijn blog te plaatsen, maar het was zó lekker dat ik het jullie toch niet wilde onthouden. Wanneer ik het opnieuw maak, zal ik betere foto's maken!

Op dit blog vind je ook een recept voor draadjesvlees met jus uit de braadpan, maar dit recept is door het gebruik van een slowcooker toch weer anders. Ik vond het geweldig rustgevend dat ik tussendoor niet naar de pan hoefde om te kijken of er nog genoeg vocht in de pan zat. Inmiddels ben ik helemaal verslingerd aan mijn slowcooker. Het bereiden van dit heerlijke vlees kost nu eigenlijk nog maar heel weinig tijd omdat je er tussendoor geen omkijken meer naar hebt!


Heb je een grote slowcooker?
Maak dan een dubbele portie en vries de rest in!


De hoeveelheid vocht in dit recept is trouwens méér dan strikt noodzakelijk voor bereiding in de slowcooker, maar je krijgt dan méér van deze verrukkelijke jus. Zéér de moeite waard dus!


Ingrediënten:

750 gram riblappen
40 gram roomboter
Vleeskruiden
Zout
100 gram gesneden ui
2 el balsamicoazijn 
1 kruidnagel
3 laurierbladeren
1 tl peperkorrels
2 tl tomatenpuree
6 cherrytomaatjes
¼ bouillonblokje
500 ml water



Bereiding:
Zet de binnenpan van de slowcooker op je fornuis en smelt de boter. (Gebruik een braadpan als je slowcooker niet op het fornuis kan.) Wacht tot de boter goed heet is en bruin kleurt.
Bestrooi ondertussen het vlees royaal met de vleeskruiden en wat zout. Los het bouillonblokje op in het (kokende) water.
Braad de riblappen aan beide zijden enkele minuten zodat ze mooi bruin kleuren. Voeg daarna de uien en cherrytomaten toe en bak die nog een minuutje mee.
Doe nu alle overige ingrediënten erbij en giet als laatste het hete vocht eroverheen. Zet nu de pan weer in de slowcooker en zet hem op 8 uur op de laagste stand.

Het rundvlees is heerlijk bij zuurkool!


Na 8 uur schep je voorzichtig het vlees uit het vocht en daarna kun je de jus zeven. Vermoedelijk heb je een schuimspaan nodig om dit te doen want het vlees valt als het goed is uit elkaar. Als de jus te sterk is, kun je nog wat extra water toevoegen. Met wat extra peper en zo nodig zout breng je de jus verder op smaak.
Eet smakelijk!




Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Reacties

  1. ziet er heerlijk uit! helaas kan ik geen draadjesvlees meer eten met mijn maag. Maar de geur! oh ik vind dat het heel aantrekkelijk. Ik ben ook wel blij dat ik het niet meer maak. want mijn guilty pleasure was toch echt een boterham gedoopt in de heerlijke jus.

    heel fijn dat dit voor jou goed werkt! Ik hoop nog veel leuke gerechtjes van je te zien die gemaakt zijn in de slowcooker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer dat dat vlees niet meer kan. Ik hoop dat er snel recepten volgen die je wel kunt gebruiken!

      Verwijderen
  2. Ik eet geen vlees meer maar maak nog wel draadjes vlees voor mijn moedertje en jongste zoon. Het 'geheime' ingrediënt is hier een plakje ontbijtkoek. En ik smeer een kant van het vlees altijd in met een beetje mosterd.ze genieten er altijd zo van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ontbijtkoek gebruik ik bewust niet meer omdat er veel suiker in zit. Maar lekker is het zeker!

      Verwijderen

Een reactie posten