Gehaktballetjes in tomaten-pindasaus uit de slowcooker

De slowcooker heeft sinds hij hier zijn intrede deed bijna alle dagen aangestaan. Ik had werkelijk géén idee dat ik zó blij zou zijn met mijn apparaat. De vriezer stroomt inmiddels wel helemaal vol, want ik heb een grote slowcooker gekocht en maakte dus grote hoeveelheden.
Lekker, maar soms niet handig. Soms wil ik iets nieuws proberen en als het dan géén succes is - en dat gebeurt! - heb ik een enorme pan vol.
Ik kocht dus nog een klein exemplaar erbij. Deze gebruikt veel minder stroom en is ideaal voor alle maaltijden waar ik maar één of twee porties van wil maken. Hij is véél minder luxe en heeft minder mogelijkheden, maar hij is goedkoop en doet wat hij moet doen: slowcooken...


Ingrediënten:

Voor de balletjes:
500 gram rundergehakt
20 gram haverzemelen
1 ei
1 el ketjap manis
1 el sojasaus
1 tl Five Spices
2 el olijfolie


Voor de saus:
100 gram pindakaas
300 gram passata
1 el ketjap manis
2 el sojasaus
25 gram 'bruine suiker' (Steviala Ery bronze)
1 tl sambal

Bereiding:

Doe de olijfolie in een koekenpan. Meng alle overige ingrediënten van de gehaktballetjes door elkaar. Maak mooie ballen en verhit de koekenpan. Bak de gehaktballen ongeveer 5 minuten rondom, zodat ze een kleurtje krijgen aan de buitenkant.

Meng ondertussen de ingrediënten van de saus in een steelpannetje en verwarm de saus.

Schep nu de balletjes voorzichtig in de slowcooker en giet de warme saus erover. Zet de slowcooker 2 uur op de laagste stand.

Schep hierna de ballen voorzichtig uit de saus. Roer de saus nog even goed door en giet deze over de gehaktballen. Heerlijk bij roerbakgroenten of bloemkoolnasi...


Ik kocht deze slowcooker:

Reacties

  1. Wat een leuke slowcooker! ik heb er ook 3, waarvan 1 een multipan is. Die gebruik ik niet echt veel voor het slow koken. de andere staat er 1 van op de camping, maar is eigenlijk te groot. Deze is wel heel fijn dan denk ik. Dus die ga ik zeker even bekijken. De link in de tekst, geeft jou dat nog wat voordeel? want dan ga ik die gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker! Alles wat je bij bol koopt via een link op mijn blog is gunstig voor mij. Ook als je dan toch wat anders in je mandje doet.
      Ik vind het een fijn ding voor kleine porties en voor een hele mooie prijs.

      Verwijderen
  2. Heb hem besteld via jouw link Martine, ben benieuwd wat ik ermee kan. Groetjes Marleen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten