Chinese Tomatensoep

Heb je wel eens Chinese tomatensoep besteld bij een Chinees restaurant? Deze soep is vaak echt heel erg zoet. Té zoet als je het mij vraagt. Ik heb me eens laten vertellen dat er soms appelmoes door deze soep wordt gedaan, zodat hij zoeter én dikker wordt. Brrr... raar idee!
Ik ging experimenteren om een wat minder suikerrijke soep te maken, en ik ben er zelf heel tevreden over. Wil je nóg minder suiker in je soep? Laat de gembersiroop dan achterwege en voeg wat gemberpoeder en extra zoetmiddel toe. Omdat de soep toch al oranje is vanwege de hoeveelheid tomaten, vind ik de paar gram siroop per kop soep geen probleem!


Ingrediënten voor 4 koppen soep:

2 blikken gepelde tomaten
500 ml kippenbouillon
25 gram gembersiroop
1 el sojasaus
1 tl sambal
1 kipfilet (ongeveer 200 gram)
2 eieren
1 el olijfolie
Stevia of erythritol naar smaak
15 gram maizena
zout

Garnering:
Taugé
Bosui

Bereiding:

Doe de gepelde tomaten met het vocht in een grote pan en doe daar de bouillon bij. Mix de tomaten en bouillon met een staafmixer tot een gladde massa. Leg de kipfilet erin en breng het geheel aan de kook. Laat de kipfilet ongeveer 20 tot 25 minuten heel zachtjes koken in het vocht. Haal daarna de kip uit de soep.
Voeg daarna de sambal, gembersiroop, stevia en sojasaus toe en roer dit goed door. Doe de maïzena in een kopje en roer dit met een flinke scheut water door elkaar zodat je geen klontjes krijgt. Doe het bij de soep en kook deze nog even door. Proef of er nog extra sambal, zoetmiddel of zout door de soep moet. 

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Klop de twee eieren los in een schaaltje en bak een omelet van de eieren. Laat deze een beetje afkoelen en snijd hem in stukjes. Snijd ook de kipfilet in kleine stukjes. Doe het ei én de kip nu terug in de soep. 
Proef nog een laatste keer of je nog iets wilt toevoegen. Leg voordat je de soep serveert wat ringetjes bosui en een handje taugé op de soep.



Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Reacties

  1. Een verse appel erdoor of Servero appelmoes. Dit bevat alleen natuurlijke suikers en is een heerlijke smaakmaker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan natuurlijk, maar ook in fruit zitten suikers. In je uurtje kan het wel, dan géén fruit meer eten!

      Verwijderen

Een reactie posten