Pizza-omelet

Eigenlijk ben ik nooit echt een fan van pizza's geweest. Ik mocht ze ook nooit, want ik at óf zoutarm, óf koolhydraatbeperkt. In beide diëten past geen pizza, maar ik miste ze eigenlijk niet.
Wat ik echter wél heel lekker vind aan een pizza, is de topping... Salami met kaas en paprika, of tonijn met kaas en champignons... Ik bedacht daarom een koolhydraatarme variant: De pizza-omelet!



Ingrediënten:

2 eieren
50 gram salami
30 gram geraspte kaas
1 tl olijfolie
50 gram geroosterde paprikareepjes
25 gram olijfjes
1 tl Italiaanse kruiden
Peper



Bereiding:

Snijd de salami in reepjes. Meng deze met de (uitgelekte) paprikareepjes, olijven en geraspte kaas.
Klop de eieren met wat peper en de kruiden goed schuimig. Door de zoute salami, kaas en olijven vind ik het niet nodig om extra zout toe te voegen.
Doe hei eimengsel in een ingevette kleine koekenpan en verdeel de 'vulling' er direct overheen.
Leg een deksel op de pan en wacht tot de 'pizza' aan de bovenkant droog is.

Variatie: Vervang de paprika of olijven door bijvoorbeeld stukjes cherrytomaat of gebakken champignons!
Door de salami te vervangen door ham of tonijn, wordt de pizza eiwitrijker en wat minder vet.



KokenKoken

Reacties

Een reactie posten