Winterse groentensoep

 Hoewel je deze soep op basis van de foto wellicht al geassocieerd hebt met erwtensoep, is dit toch echt een ander soepje! De soep wordt gemaakt met een bijzondere combinatie van winterse groenten, en is door de rookworst ook goed voedzaam.
Een aanrader voor het koolhydraatuur, omdat er zowel gok-groene als gok-oranje groenten worden gebruikt.


Zoals je ziet had ik de soep nog even door moeten
roeren vóórdat ik de foto nam. 😌


Ingrediënten voor 6 koppen soep:

40 gram roomboter
400 gram gesneden koolraap
300 gram gesneden ui
400 gram gesneden prei
2 el milde mosterd
2 rookworsten
2 groentebouillonblokjes 
Peper
Zout


Bereiding:

Verwarm in 1 liter water de slagersrookworsten en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar worden. Laat het water niet koken, maar zorg dat het tegen de kook aan blijft.
Haal de worsten uit de pan en bewaar het kookvocht.

Smelt in een soeppan de boter en fruit hierin in 5 minuten de ui glazig. Voeg daarna de mosterd, koolraap en prei toe, en bak deze ook nog 5 minuten mee. Maal wat verse peper over de groenten en doe het kookvocht van de worsten erbij. Breng het aan de kook en laat de groenten 15 minuten zachtjes koken zodat ze gaar worden.
Mix daarna de soep met een staafmixer glad. Snijd de worsten in plakjes en voeg deze toe aan de soep. Proef of je nog extra zout of peper wilt toevoegen.



Select oktober 2022Select oktober 2022

Reacties

  1. Ziet er weer heerlijk uit 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Martine, klinkt weer lekker zeg! Zou het ook in de slowcooker kunnen denk je? En hoe lang dan en wanneer voeg je dan de worst toe?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lijkt me niet heel handig want het is een vrij snel recept en je gebruikt het kookwater van de worst. Je mag het natuurlijk altijd proberen!

      Verwijderen

Een reactie posten