HapSnap - geitenkaas in paprika met spek

Sommige heerlijke hapjes ontstaan bij toeval, gewoon door restjes te combineren.Ik wilde een paar plakjes geitenkaas in spek wikkelen, en deze bakken in de airfryer. Ik gebruik hiervoor zelf bij voorkeur speklappen die mijn slager voor me als vleeswaren snijdt, en die dus ongezouten zijn en niet gerookt. Ik vind dat lekker! Natuurlijk kun je ook gewoon gerookt ontbijtspek gebruiken.
Omdat er op het aanrecht óók een groene paprika lag, ontstond onderstaand gerechtje...




Ingrediënten:

1 groene paprika
50-60 gram geitenkaas
4 plakken (ontbijt)spek
peper en zout

Bereiding:

Maak de paprika schoon en snijd hem in vier parten. Leg een blokje/plakje geitenkaas in de binnenkant van een paprikapart, en rol er een plak spek omheen. Bestrooi dit met peper en zout. (Bij gezouten spek hoef je geen zout meer te gebruiken!)
Bak de parten in een ovenschaaltje in de airfryer op 180 graden, ongeveer 12-15 minuten.


Houd je niet van geitenkaas? Natuurlijk is het óók lekker met een stukje gewone kaas!

Reacties

  1. Ik heb geen airfryer, dus ik ga dit van de week in de oven proberen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten